avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot pãþi dacã nu achit daunele morale?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot pãþi dacã nu achit daunele morale?



Am primit sentinta de mai jos si as vrea sa stiu daca nas plati daunele morale ce sar putea intampla?si in cat timp trebuie sa platesc daunele morale?pt ca din cate am inteles eu in sentinta data in 2 ani si 4 luni ar trebui sa achit daunele morale dar eu am primit scrisoare de la vatamat si imi cere sa ii achit daunele morale sapt asta.ce as putea face in situatia asta?sper sa imi raspundeti la aceasta intrabare si scuzati deranju


Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 C.p.p. respinge cerea de schimbare a încadrării juridice formulată de partea civilă din infracţiunea prev. de art. 180 alin. 2 C.p. în infracţiunea prev. de art. 182 alin. 2 C.p. În temeiul art. 180 alin. 2 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de: - 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a) teza a-II-a, lit b) Cod penal pe durata şi în condiţiile art. 71 alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 81 C. pen, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, în condiţiile art. 82 C. pen. În temeiul art. 359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 şi 84 C.pen., în sensul că, săvârşirea în termenul de încercare a unei infracţiuni intenţionate, are drept urmare revocarea suspendării condiţionate, cu consecinţa executării în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa pentru infracţiunea ulterioară, respectiv că dacă, până la expirarea termenului de încercare inculpatul nu a stabilit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa va dispune revocarea suspendării pedepsei, dispunând executarea pedepsei. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 14 şi 346 alin.1 Cod procedură penală, raportat la art. 998, 999 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 1500 euro cu titlu de daune morale. Respinge in rest acţiunea civilă ca neîntemeiată. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror, pentru inculpat şi partea civilă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 01.10.2012.
Document:

Cel mai recent răspuns: VeleaCorina , utilizator 02:08, 15 August 2013
In cazul in care nu platiti, partea vatamata poate pune in executare sentinta.
dar are voie sa ma oblige sai dau banii mai repede decat termul prevazut in sentinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea in cazul pedepsei cu suspendarea cond. a executarii acesteia blackberry12 blackberry12 buna ziua! in mai 2009 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare trei ani. sentinta suna in felul urmator: solutie: În ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce inseamna aceste articole penale si daca este condamnat sau nu.sau ce putem face sa il ajutam.multumesc inairina inairina Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: 1. În baza art. 293 alin. 1 C.pen coroborat cu art. 3201 alin.7 C.p.p., condamnă pe inculpatul ............., ... (vezi toată discuția)
Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen/conditii ady_deva ady_deva C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 ... (vezi toată discuția)