avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen/conditii

C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 lit. i C.p., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p. Privează pe inculpat de exerciţiul drepturilor prev. de art.64 lit.a Teza II, lit. b C.p. în condiţiile art.71 C.p. În baza art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii preventive de la data de 21.03.2011 la 22.03.2011. În baza art. 81, 82 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pune în vedere inculpatului disp. art. 83 C.p. În baza art. 71 al. 5 C.p. dispune şi suspendarea condiţionată a executării pedepselor accesorii aplicate inculpatului. Respinge cererea de despăgubiri formulată de partea civilă.
INTREBAREA MEA ESTE CIND AM DREPTUL LA REABILITARE SI DACA SE FACE DE DREPT,,,,,,,???? ARE VREUN EFECT CODUL PENAL APARUT DIN DATA CONDAMNARII???
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
ady_deva, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:30, 20 August 2015
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, astfel ca termenul de incercare este de 2 ani si 6 luni ( 6 luni + 2 ani potrivit disp.art 82 c.pen.)
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamanare.
Reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare daca sunt indeplinite conditiile prev. de art 86 c.pen.
Art. 86 c.pen.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Nu, legiuitorul a prevăzut, în mod expres, în art.15 din Legea nr.187/2012 dispozitii tranzitorii specifice acestei institutii ( care de altfel nici nu se mai regaseste in noul cod penal) potrivit cărora, pe de o parte, masura suspendarii conditionate a executarii pedepsei aplicata in baza vechiului cod penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a noului cod penal ( al.1 ), iar pe de alta parte, regimul suspendarii conditionate , inclusiv sub aspectul revocarii sau anularii acestuia este cel prevazut tot de vechiul cod penal (al.2).

Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta andreeacoto andreeacoto va rog cine imi poate explica ce inseamna acest lucru????fără antecedente penale, pentru complicitate la infractiunea de furt calificat, fapta din 15.08.2010 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier Cosmin1984 Cosmin1984 Buna ziua, In data de 15.11.2011 a devenit definitiva sentinta potrivit careia sunt condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.p., ... (vezi toată discuția)