avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stergere cazier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stergere cazier

Buna ziua,

In data de 15.11.2011 a devenit definitiva sentinta potrivit careia sunt condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.p., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a şi b C.p., pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.pen., dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 2 ani şi 10 luni, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.pen. În temeiul art. 359 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 C.pen., privind revocarea suspendării.

Intrebare mea este cand as putea sa-mi curat cazierul...
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cosmin1984 , utilizator 13:18, 21 Octombrie 2013
Codul penal:

Art. 86

Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Sunteti reabilitat incepand cu data de 15.09.2014.
Teoretic, practic este foarte probabil ca cei de la cazier sa nu opereze modificarile si sa fiti nevoit sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Multumesc pentru ajutor! de abia astept sa treaca si aceste 11 luni :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Sentinta andreeacoto andreeacoto va rog cine imi poate explica ce inseamna acest lucru????fără antecedente penale, pentru complicitate la infractiunea de furt calificat, fapta din 15.08.2010 ... (vezi toată discuția)
Reabilitat...sau nu... catalinilau catalinilau 18.06.2013 Ora estimata: 9:30 Complet: C3 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul ILĂU CĂTĂLIN, cu datele de stare ... (vezi toată discuția)