nu pot face nici o vizita intrucat refuza sub toate formele sa lase copii sa ma vada sau sa vb cu mine la tel..
totusi daca ancheta s-a facut , nu trebuia sa mi se comunice un raport la domiciliul procedural??
sunt multe motive pt schimbarea domiciliului, pe care le-am invocat printre care plecarea sa din tara, refuzul de a lasa copiii sa ma vada sau sa vb. cu mine, lipsa veniturilor!!!
inteleg, insa , starea copiilor este agravata atat timp cat sunt abandonati de parat, care sta bine merci in strainatate, n are venituri, nu se ocupa de ei deloc...ba mai mult invatatoarea unuia dintre ei m-a contactat ca a facut o criza in clasa si ca vrea sa ma vada, e vb. de minori si conditiile in care traiesc acum la acest domiciliu ii tulbura
asa este dna aveti dreptate...insa s-a dat primul termen la ord.presedintiala, si eu n-am primit nici un raport al anchetei p-sociale, poate fi deja la dosar cand merg la primul termen de judecata? sau se va mai da un termen pt ancheta?
inteleg, insa ancheta psihosociala se face in orasul in care locuieste paratul cu minorii, iar eu ca reclamanta vin din alt oras,eu cunosc realitatea vietii minorilor, iar dintr-o ancheta ar putea rezulta toate roz, existand situatii partinitoare, de aceea as fi dorit sa stiu daca pot face contestatie la ancheta psiho-sociala.
Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta a 2 aspecte:
1. In conditiile in care prin ordonanta presedintiala, instanta dispune in speta, schimbarea domiciliului minorilor la mama , de la tata, este necesar executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii? sau se poate fara?
2. in urma unui raport al anchetei psihosociale , in cursul procesului, pot face contestatie la ancheta?
Va multumesc, si astept sfaturile dvs. profesionale!
pai l- a castigat bineinteles...s-a facut divortul si s-a stabilit domiciliul la tata... v-am mai scris si sus, un porces facut in absenta mea!
insa vreau sa fac actiune de schimbare a domiciliului minorilor...intrucat s-a schimbat conditiile lor de viata de la hotarare si pana acum! tatal i-a lasat cu bunicii, a plecat cu concubina in strainatate , n -are venituri legale( lucreaza la negru), si copii mei sunt neglijati! mai mult bunica de pe tata refuza sa ma lase sa vb. cu ei la telefon!
In Franta stau de multi ani, timp in care s-a nascut si cel de-al doilea copil acolo unde eram cu sotul la data respectiva, copilul are cetatenie franceza. primul copil are 11 ani. al doilea s-a nascut in tara are 8 ani. Am locuit impreuna cu totii pana anul trecut cand el s-a intors cu copiii. amandoi au fost la scoala + gradinita in Franta. Sotul insa am mai spus, a plecat, deoarece eu am avut o relatie co o alta persoana si a facut divortul in tara fara ca eu sa stiu nimic.relatia mea cu ei a fost intotdeauna buna. in Franta eu stateam cu ei si el lucra. dupa ce a plecat cu copiii mi-am gasit un loc de munca. Cam de un an sta bunica de pe tata cu ei si el.
el a cerut divortul din culpa mea... si l -a primit , v am spus hotararea este de la sfarsitul anului 2012
multumesc. am inteles ca pt face o alta actiune de schimbare a domiciliului, dar repet, s-a dat deja o hotarare in cadrul divortului privitoare si la acest aspect, copii mei ajungand la domiciliul tatalui. Si atunci imi va respinge actiunea nu? autoritate de lucru judecat!!!
- am fost citata prin publictate in ziarul evenimentul, atat!!!
- nu mi s-a comunicat hotararea mie ci lui i s-a comunicat!
- am aflat mai tarziu de acest lucru si o pers. pe care am imputernicit- o mi-a trimis actele in Franta!
da dar este vorba despre un divort in care instanta s-a pronuntat deja si asupra stabilirii domiciliului minorilor, a numelui meu anterior, a exercitarii autoritatii parintesti, pensie de intretinere , aceasta hotarare devenind definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2012.
Cineva mi-a spus ca mai degraba as putea cere revizuirea capatului de cerere pe care s-a hotarat stabilirea domiciliului la tata! dar nu stiu daca se poate ( mentionez ca eu nu am fost la procesul de divort deloc, fiind in strainatate si nu am avut reprezentant, nimic) si daca mai sunt in termen pt a cere revizuirea in aceste conditii???
va rog sa-mi rasp. am nevoie de ajutor ma macina situatia copiilor si sufar pt. acest lucru miselesc !!!!