avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINORI SI FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINORI SI FAMILIE

Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta a 2 aspecte:
1. In conditiile in care prin ordonanta presedintiala, instanta dispune in speta, schimbarea domiciliului minorilor la mama , de la tata, este necesar executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii? sau se poate fara?
2. in urma unui raport al anchetei psihosociale , in cursul procesului, pot face contestatie la ancheta?

Va multumesc, si astept sfaturile dvs. profesionale!
1. Daca tatal nu doreste sa va lase copiii de bunavoie, va fi nevoie de un executor judecatoresc.
2. Personal nu am intalnit sa se faca obiectiuni la ancheta psihosociala.
inteleg, insa ancheta psihosociala se face in orasul in care locuieste paratul cu minorii, iar eu ca reclamanta vin din alt oras,eu cunosc realitatea vietii minorilor, iar dintr-o ancheta ar putea rezulta toate roz, existand situatii partinitoare, de aceea as fi dorit sa stiu daca pot face contestatie la ancheta psiho-sociala.
Eu am contestat Ancheta psihosociala, doamna de la Aut. Tutelara mi-a confirmat ca se poate contesta.
In cazul meu, judecatorul s-a exprimat ca nu mai asteapta o noua ancheta, insa in hotarare va tine cont de ea. A si tinut cont, insa hotararea a fost apelata si instanta de apel nu a tinut cont de nimic.
Deci, se poate face contestatie. Contestatia am depus-o la dosarul pe rol de la Judecatorie.
Puteti face contestatie si solicita ca av dvs sa participe la ancheta. Puteti apoi sa va uitati la sfarsitul textului asa-zisei anchete psihosociale unde 99% scrie ca serviciul nu dispune de psiholog...........dar se numeste raport psihosocial! traim in Romania si asta...ne omoara toti nervii!!! N-ar fi rau insa sa mergeti in acel oras, eventual insotita de o prietena, si sa filmati cateva imagini! Mai puteti chiar si suna la usa, eventual in cadrul progr de vizitare, daca aveti unul, si filma cu camera ascunsa sau cu telefonul! in tara asta dreptatea ti-o faci singur!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
proastasatului, utilizator
asa este dna aveti dreptate...insa s-a dat primul termen la ord.presedintiala, si eu n-am primit nici un raport al anchetei p-sociale, poate fi deja la dosar cand merg la primul termen de judecata? sau se va mai da un termen pt ancheta?

Alte discuții în legătură

Pasii divortului cu un minor la mijloc ContSters207973 ContSters207973 Buna seara. Tot caut informatii pe net dar nimic nu ma lamureste. Pe scurt:nu ne mai intelegem,am decis sa divortam la tribunal deoarece nu ne permitem nici ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosocială palma palma Bună ziua. Vă rog să-mi comunicaţi care dintre instiuţiile statului au în atribuţiune întocmirea anchetei psihosociale în situaţii de divorţ unde ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)