Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta stabilirea domiciliului copiilor mei in strainatate, desi s-a dat o hotarare in acest sens in urma divortului prin care ei au stabilit domiciliul la tatal lor.
Divortul s-a judecat fara mine, eu neavand cunostinta de acest lucru.
Va multumesc!
Mentionez deasemenea ca am resedinta in strainatate , un loc de munca stabil, am trimis bani pentru intretinerea si educatia lor! Copiii locuiesc cu tatal si bunica lor la tara, iar eu doresc sa le ofer conditii de trai mult mai bune . Deasemenea in urma divortului nu s-a stabilit prin hotarare nici un program de vizitare. Ce pot face? a fost un proces abuziv prin care desi s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa fie comuna, ei au domiciliul la tata, iar eu n-am stiut nimic si nu pot fi cu ei desi au nevoie de mine.
Divortul nu a fost abuziv deoarece acesta se poate pronunta si in lipsa partii legal citate. Daca doriti un program de vizitare sau mutarea domiciliului acestora la dvs., trebuie sa faceti o alta cerere de chemare in judecata la judecatoria unde isi are domiciliul fostul sot.
deci se poate? nu poate ridica exceptia autoritatii de lucru judecat? eu doresc ca domiciliul copiilor sa fie la mine in Franta unde am un domiciliu stabil, loc de munca! ba chiar unul din copii nascut in Franta are cetatenia acestui stat!, amandoi inaintea divortului au facut gradinita in Franta, dupa care tatal lor ia luat sub pretextul unei vacante in tara si a facut procesul!
Nu ati fost citata acolo unde locuiti, dvs nu ati stiut de acest proces ? Acum cat timp s-a terminat procesul ?
Nu exista autoritate de lucru judecat cand e vb de copii, insa e necesar sa dovediti ca s-au schimbat conditiile in care copiilor li s-a stabilit domiciliul la tata.
am fost citata legal in tara, insa eu eram in strainatate cu serviciul! s-a terminat procesul in noiembrie- decembrie 2012. Ei locuiesc la tara cu el, atat stiu, eu sunt in Franta cu serviciul! Se poate cere reincredintarea minorului? credeam ca autoritatea parinteasca e comuna !
eu doresc stabilirea domiciliului minorilor in Franta la mine! motivatia mea principala este ca sunt mama, am toate conditiile pt a-i creste, servici, casa! copii au facut gradinita in Franta pana sa ii i-a tatal sa i duca in Romania cu pretextul " vacantei".unul din copii are cetatenie franceza.
V-am explicat divortul cu celelalte cereri s-a incheiat la sfarsitul lui 2012. la el s-a stabilit domiciliul minorilor. de atunci si pana acum le trimit lunar bani pt cresterea si educatia lor. Copii stau cu el si bunica paterna, eu consider ca sunt privati de multe lucruri, au nevoie de o mama si conditii de trai mai bune!
pot face act in stabilirea domiciliului daca tatal i-a primit prin hotarare la sfarsitul anului 2012?