avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate iriiri

Activitate iriiri

Buna ziua.
Pe scurt problema mea. In blocul in care locuiesc un proprietar a cumulat datorii. Intre timp acesta a decedat iar mostenitorii legali nu vor sa deschida succesiunea. Am inscris la OCPI creanta si cu aceasa ocazie am aflat ca apartamentul este ipotecat in favoare unei banci.
Intrebarea mea este poate asociatia sa deschida suscesiunea in vederea recuperarii datoriei cumulata de defunct.
Cum ma sfatuiti sa fac prin notar sau pe cale judecatoreasca.

Multumesc
Răspuns la discuția Instituire poprire
Asociatia a concediat fostul administrator,precizez ca era angajat cu contract de munca, acesta a contestat decizia de sanciune si a castigat in instanta anularea deciziei si reintegrarea cu plata tuturor drepturilor salariale de la data concedierii la data reintegrarii.
Dupa proces a fost reinegrat pe functia avuta, adica administrator, la vro 2 saptamani si-a dat demisia, si normal urma sa-i platim banii reprezentand salarii.
Intrucit suma era destul de mare asociatia prin reprezentanti i-a propus esalonarea sumei , exista proces verbal in acest sens.Creditorul nu a vrut reesalonarea pretizind suma totala.Vazand ca nu poate recupera suma s-a adresat executorului care a poprit contul asociatie in vederea recuperarii sumei.
Pentru a evita blocarea sumelor de executor si implicit imposibilitatea de a mai platii facturile catre furnizori ducind la oprirea apei lumina caldura etc, banii din incasari nu mai ajungeau in cont ci se plateau in ziua imediat urmatorare facturi.
E vazind executorul ca nu poate lua nici un ban a recurs la situatia pe care am relatat-o., a somat proprietarii sa plateasca in contul ei sumele datorate de acestia asociatiei cu titlu de intretinere.
Cred ca am fost destul de explicit.
Acum eu intreb in ce masura poate acest executor sa ma oblige pe mine sa-i platesc sumele reprezentand intretinere.Conform codului de pr civ se poate face poprire doar in situatia cind intre tert si debitor exista raporturi juridice, or in situatia de fata ce raporturi exista intre mine si asociatie.?
Răspuns la discuția Instituire poprire
Multumesc
AM vazut si topicul despre care vorbeati
Răspuns la discuția Instituire poprire
Dupa cum am spus asociatia de proprietari are de dat bani unui locatar, nu conteaza natura acestor bani,creditorul a poprit conturile asocitatie cu ceva timp in urma, din cite cunosc, insa nu a putut recupera decit o mica parte din credit , si s-a gandit ca mai repede ar recupera suma de la locuitorii blocului , respectiv membrii asociatiei.
Intrebarea mea este daca este posibil infiintarea popririi direct la o persoana fizica, stiu ca se poate infiinta poprirea asupra conturile persoanei...ce fac acum ma duc sa platesc la executor cu taraita cite 2-3 lei pe luna...?!
Plus adresa de infiintare a poririi nu se comunica cu confirmare de primire..?! eu am gasit-o in cutia posta si scrie cu pixul "a se inmana cu prioritate....
Buna ziua,

Deunazi am primit de la un executor o instiintare ca as fi tert poprit, in contul asociatiei care are de plata catre un locatar o suma de bani.
Din cite cunosc se poate institiu poprire unei persoane fizice doar poprindui-se contul bancar nidecum poprirea sa fie facuta direct persoanei fizice.
Precizez ca respectiva instiintare de poprire am primit-o in cutia postala si nu am semnat pentru ea.

Deci intrebarea mea este se poate face asa ceva legal? si care este pprocedura in acest caz.

Multumesc anticipat

Am mai citit despre acest aspect , ca in strainatate nu se mai folosesc stampilele, dar la noi s-a impamantanit acest aspect si inca se foloseste ca un elemet ce confirmare, si plus ca la noi specimenul de semnatura nu este folosit la scara larga

Deci din raspunsul dumneavostra aceste stampile se pot face de orice membru din conducerea asociatiei fara sa anuntete pe ceilalti, normal mi se pare ca fabricarea stampilelor sa se faca de presedinte ,dar cu conditia sa anunte in prealabil membrii din comitet si mai ales sa justifice utilitatea ei.
In speta uitilitatea stampilei cu "avocat " nu-i vad utilitatea, din momentul ce aleg sa fiu reprezentat de avocat acesta intocmeste o inputernicire avocatiala in baza contractului de reprezentare si in fata instantei pe documente isi pune stampila proprie.

Cea de-a 3 a apare pe un inscris depus la tribunal.

Si deci nu m-am lamurit cu privire la modul de confectionare?!
Presedintele poate face asa stampile dupa bunul sau plac?

Va multumesc
Acest lucru nu stiam
Am observant ca pe listele de plata apar 2 stampile una a asociatie si cealalta la fel dar cu inscriptia administrator.
Vroiam sa stiu cum se confectioneaza aceste stampile personalizate? adica se ia o hotarire in comitet sau hotaraste presedintele singur.
In speta ma interesa acest fapt pentru ca din cunostintele mele comitetul nu stie decit de 2 stampile cele pe care le-am mentionat dar mai exista si o a 3, inscripionata "avocat", despre care comitetul nu stia...
In aceasta situatie ma gindesc ca este la presedinte,pentru ca din cite cunosc stampilele avocatilor sunt personalizate si ori de cite ori le foloses sunt cele emise de Baroul de care apartin, si asociatia nu are avocat angajat

Am inteles ca exista o singura stampila conform legii
Problema este ca am constatat ca exista mai mult de una si nu gasesc reglementare in care sa pot gasi o modalitate prin care se poate face o a 2 -a stapila, daca se poate face acest lucru ? si in cazul in care nu se poate cui ma pot adresa cu o plingere, mai ales ca au fost folosite amandoua stampilele concomitant.
Buna ziua

M-am lovit de o problema
NU am gasit reglementat nicaieri cite stampile poate avea o Asociatie de proprietari, in legea asociatiilor nu se face referire decit la o stampila pe care o pastreaza si o foloseste doar presedintele sau vicele, care este regimul acestei stampile , modaliteadea de a mai face o a 2 stampila.

Multumesc