avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instituire poprire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instituire poprire

Buna ziua,

Deunazi am primit de la un executor o instiintare ca as fi tert poprit, in contul asociatiei care are de plata catre un locatar o suma de bani.
Din cite cunosc se poate institiu poprire unei persoane fizice doar poprindui-se contul bancar nidecum poprirea sa fie facuta direct persoanei fizice.
Precizez ca respectiva instiintare de poprire am primit-o in cutia postala si nu am semnat pentru ea.

Deci intrebarea mea este se poate face asa ceva legal? si care este pprocedura in acest caz.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 16:15, 8 Februarie 2015
Luati legatura cu ex. judecatoresc sa va explice ce este cu aceasta propriere, nu de alta, dar ne trezim si noi pe forum ca ne trimite cate o scrisoare la fel.
Macar dvs. tot stiti ceva, pe cand noi suntem "in intuneric total"...

Vedeti despre ce este vorba si poate ne mai dati amanunte, sa intelegem si noi.
Dupa cum am spus asociatia de proprietari are de dat bani unui locatar, nu conteaza natura acestor bani,creditorul a poprit conturile asocitatie cu ceva timp in urma, din cite cunosc, insa nu a putut recupera decit o mica parte din credit , si s-a gandit ca mai repede ar recupera suma de la locuitorii blocului , respectiv membrii asociatiei.
Intrebarea mea este daca este posibil infiintarea popririi direct la o persoana fizica, stiu ca se poate infiinta poprirea asupra conturile persoanei...ce fac acum ma duc sa platesc la executor cu taraita cite 2-3 lei pe luna...?!
Plus adresa de infiintare a poririi nu se comunica cu confirmare de primire..?! eu am gasit-o in cutia posta si scrie cu pixul "a se inmana cu prioritate....
Cred ca un astfel de topic a mai fost discutat pe forum, zilele trecute si s-a ajuns la concluzia ca nu se poate face asa ceva.
Apoi, asa cum afirmati:
Plus adresa de infiintare a poririi nu se comunica cu confirmare de primire..?! eu am gasit-o in cutia posta si scrie cu pixul "a se inmana cu prioritate....

Sunt vrajeli, vedeti-va de treaba.
Mai intrebati si vecinii dvs. au primit si ei asa ceva?
Cine cu cine a avut proces? Asociatia cu un proprietar. A castigat proprietarul. Ei asociatia sa-i achite suma respectiva. Cand, cand o sa aiba "monetar"... Se mai poate discuta si din cauza cui s-a ajuns in aceasta situatie - ca se poate discuta si asa, sunt situatii si situatii.
Multumesc
AM vazut si topicul despre care vorbeati
Domnule Adam Grecu ceeace spuneti nu este nici legal nici corect: daca propietarul este restantier si nu poate plati este aruncat in strada de executor dar daca Asociatia a pagubit pe cineva omul trebuie sa astepte pana la pastele cailor banii!
Practic o procedura ca cea descrisa de dumneavoastra este o poarta larg deschisa pentru abuzuri.
Nu toti oamenii sunt cinstiti si unii (din fericire putini si pentru scurt timp) ajung presedinti si administratori pozitie din care ii nedreptatesc pe unii propietari, sub ochii binevoitori ai "justitiei" romane, dupa cum stiu din proprie experienta.

@iriiri
Ceeace a facut executorul este perfect legal.
Cu mentiunea ca sunteti obligat sa platiti in limita sumei pe care o datorati lunar Asociatiei (adica platiti intretinerea la executor si nu la Asociatie).

Rramane ca cei nemultumiti sa ii dea in judecata pe vinovati pentru a-si recupera paguba.

Ar fi interesant de stiut de ce trebuie sa plateasca Asociatia baniii respectivi.

Referitor la procedura de trimitere a somatiei se considera ca daca nu te-a gasit acasa si ti-a pus somatia in cutia de scrisori procedura de somare este legal indeplinita.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Carturarul, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz administrator asociatie proprietari floriantabarca floriantabarca am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece ... (vezi toată discuția)
Penalitati Banica Ionut Banica Ionut Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)