avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz administrator asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz administrator asociatie proprietari

am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece asociatia figura cu datorii la anaf. Am platit acea suma la anaf iar administratorul refuza sa scada acea suma de la intretinere spunand ca trebuia sa platesc la el nu la anaf desi eu I-am inmanat o copie de pe chitanta anaf.Afirmatiile lui sunt de genul ca el nu se ia dupa fisc desi a primit anterior de la fisc somatii de plata pe numele asociatiei.Intrebarea mea este daca acest lucru constituie un abuz fata de mine si unde trebuie sa ma adresez?politie sau tribunal.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:53, 29 Martie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date corecte si concrete
Initial precizati
am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc
,ulterior reveniti
pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece asociatia figura cu datorii la anaf.

Orice impunere de plata se realizeaza in baza unui temei legal,or dvs nu aveti legatura intre asociatia de proprietari si anaf
In ce temei legal vi s-a impus sa achitati la anaf debitul acumulat in evidenta asociatiei de proprietari?
Concret ce datorii are asociatia de proprietari catre anaf ?
Dumneavoastra va achitati datoriile acolo unde au fost facute, nu catre terte persoane, daca aveti bani de aruncat va dau si contul meu ca sa achitati datoriile fata de asociatie!
citez document anaf: in baza art 149 alin 1 din OG nr. 92/2003 privind codul de procedura fiscal se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de dv cu orice titlu debitorului urmarit asociatia de proprietary conform titlurilor executorii... emise de anaf
ANAF-ul a aplicat prin executor metoda tertului poprit, ceeace este legal.
Daca adminstratorul refuza sa accepte dovada platii nu va ramane decat sa va adresati justitiei.
Este atat de legal de nu se mai poate!

ANAF-ul are o problema (desigur cu noi, cei maruntei, ca cu cei barosani, nu se pune) cu as. prop. pe care tre' sa o execute, sa-si recupereze oarece daravele. Iaca, noi am "uitat" sa achitam 1 leu prin sept. 2014. Ne-au facut notificarea de rigoare, ne-au amenintat ca daca... Despre ce vorbim domnilor?
Cei de la asociatie trebuie sa se conformeze (daca isi recunosc vina), sa puna pe lista de plata obligatia respectiva, care nu se deosebeste cu nimic fata de o alta cheltuiala.
Ei, atunci d-le Carturar, va uitati pe lista de plata si observati ca aveti un debit de xxx lei (abia atunci se considera ca are o obligatie de plata - daca o vezi pe lista de plata), adica cei de la as. prop. au sa o puna pe o rubrica din care sa intelegem ce este cu acea cheltuiala, da?
Ce faceti in acest caz?
Trebuie sa achitati sau sa refuzati acea cheltuiala - depinde cine sau mai bine spus din vina cui s-a produs debitul reclamat de ANAF si mai discutam.
Chestiunea principala este ca nu se duce nea Gheorghe la casieria ANAF si-i spune casierului ca uite dom-le ma numesc cutare , sunt membru al as. prop. 135 si am venit sa-mi achit debitul, confom, uite aici notificarea... Sigur, cei de-acolo abia asteapta sa "traga niste bani" - adica n-a lup tzigan de-agata...


Lucrez de multa vreme la as. prop., dar nu m-am intalnit cu aceasta metoda a ANAF-ului. Ce vreau sa spun - ANAF-ul discuta cu as. proprietari, persoana juridica, da? Nu trimit ei de nebuni notificari prin asociatii. Stiu ca ati mai raspuns in aceeasi maniera unui user care a primit de la fisc niste notificari in acelasi mod (in cutia postala) - probabil ca tot prin acea zona se intampla asemenea proceduri. Au baietii cadru legal, de nu se mai poate... :
in baza art 149 alin 1 din OG nr. 92/2003 privind codul de procedura fiscal se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de dv cu orice titlu debitorului urmarit asociatia de proprietary conform titlurilor executorii... emise de anaf.


Insa cel mai mult mi-a placut sfatul din final:

Daca adminstratorul refuza sa accepte dovada platii nu va ramane decat sa va adresati justitiei.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Executat silit din cauza ca asociatia de proprietari din care fac parte nu a achitat cass pentru angajati mihaycami mihaycami Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la ... (vezi toată discuția)
Poprirea proprietarilor fara un titlu executoriu? aaddii aaddii Buna ziua! Sunt administrator la o asociatie de proprietari, care a fost data in judecata de catre CET nu pentru energia termica, ci pt penalizarile ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)