avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat silit din cauza ca Asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executat silit din cauza ca Asociatia de proprietari din care fac parte nu a achitat CASS pentru angajati

Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la Anaf au intrat in prima scara a blocului , s-au uitat pe lista cu datornici si au inceput procedurile de executare silita a catorva locatari printre care ma aflu si eu. Am o suma de 568 lei pe care urmeaza sa-mi faca poprire , sunt de acord sa platesc suma insa ma lovesc de urmatoarea situatie. Daca achit la Anaf , administratorul de la Asociatie nu doreste sa-mi scada suma din datoria pe care o am catre Asociatie iar daca achit direct la Asociatie cei de la Anaf mi-au spus ca oricum mi se va face poprire pentru ca la momentul initierii formalitatilor eu figuram cu datorii. Cum ma sfatuiti sa procedez ? ca nu as vrea sa achit o suma de 2 ori. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionr , utilizator 05:21, 10 Ianuarie 2015
Este pentru prima data cand aud/vad asa ceva... Deci dragutii de la ANAF au ajuns pana aici.Bravos natiune! Halal de mama si de sefii lor care-i tin prin cele caldute de birouri si pe niste salarii...
Opinia mea: nu achitati nimic la ANAF - nu aveti de ce (din cele descrise de dvs.), mergeti la as. prop. si achitati-va acolo ce aveti de achitat. cand as. prop. este in posesia unei anumite sume, merge la ANAF si-si achita ce au de achitat.
Chestiunea nu este asa de simpla, adica ANAF-ul trebuie sa se indrepte impotriva conducerii as. prop. nu impotriva membrilor as. prop.
Pe de alta parte, chiar nici celebrul ANAF nu va poate retine cu titlul de executare silita ceva. In baza a ce? Cred ca ar mai trebui trimis la scoala acesti baieti...

Este drept ca in ultima vreme ANAF-ul incepe sa-si de-a cu stangul in dreptul... Aseara am auzit ca ANAF a trimis somatii (de ordinul miilor) tuturor parintilor care au copii si au primit alocatiile de stat... Adica baietii nu mai stiu ce sa faca, umbla prim set-arile programelor si ce zic ei, pai uite in anul... cetateanul Xulescu cu doi copii a obtinut suma de.... lei, ia hai sa o impozitam! S-au facut de ras, au promis ca chiar astazi vor remedia situatia. Retineti, o notificare ANAF trimisa prin plic special cu confirmare de primire costa statul cam 5 lei!
La fel de stupefiata am ramas si eu , nu inteleg de ce nu executa silit direct Asociatia . Tu Adam spui sa nu achit catre ei..insa daca totusi imi pun poprire ? In notificarea care am primit-o imi spune ceva de art 27 aliniatul 1 litera "b" din OG 92/2003 potrivit caruia "raspund solidar cu debitorul tertii popriti in limita sumelor sustrase indisponibilizarii " ...Probabil legal sunt acoperiti , iar eu sunt obligata sa achit....nici nu ma pricep
Doamna, eu nici nu vreau sa stiu ce spune acea ordonanta. Sa se spele pe cap cu ea. Dvs. nu aveti nicio obligatie fata de ANAF si cu asta basta.
Mergeti la asociatie si achitati-va normal obligatii respective si astfel ati terminat orice poveste/discutie. Chiar sunt curios, poate o sa ne dati niste amanunte - unde se intampla chestiunea aceasta? Sa ne tineti la curent si pe noi cu ritmul incasarilor ANAF - macar din asociatia dvs. ...
Daca asociatia are salariati, pe statul de plata se calculeaza si se retin la sursa niste sume de bani pe care sunt obligati sa-i achite la ANAF. Ca asociatia nu are banii respectivi pentru ca au platit salariile, precum si furnizorii de servicii si utilitati este o realitate. Ce trebuie sa invatam de aici? Toti proprietarii au obligatia de a-si achita obligatiile fata de as. prop., da? Pai daca-i da, asa sa fie, insa practic vedem ce se intampla: in fiecare casa sunt 2-3 telefoane mobile, CATV, mai merge omul cu taxiul, cumpara paine si celelalte necesare traiului si le plateste cu banii jos, fara intarziere, ca altfel le taie macaroana. Asociatia - sa mai astepte dom'le ce atata graba?
Bine, nu vreu sa schimb discutia: vedeti-va de treaba!
Astazi mi-am achitat datoria la Asociatie , am scos adeverinta precum ca nu mai am nici o datorie. Am fost cu adeverinta la ANAF si mi-au spus ca tot mi se va face proprire desi sunt cu datorii 0. Cica la momentul cand s-au facut demersurile figuram cu datorii. Asadar , am achitat cei 568 lei si urmeaza din martie sa mi faca si proprire. Aveti idee cum pot contesta aceasta proprire?
Cu tot respectul, acest forum începe să semene izbitor cu wikipedia. Oricine poate spune orice.

Sfatul primit este nu numai greșit ci și periculos. Dacă procedați așa, adică ignorați poprirea, se va valida poprirea și veți fi executată silit .

Dacă la momentul primirii adresei de poprire aveați datoria către Asociație, plătiți către ANAF.

Până la momentul primirii adresei de poprire puteți plăti liniștită către Asociație.

Cei de la Asociație vor fi obligați sa constate că ați plătit datoria către ei, prin plata făcută ANAF, altfel vor pierde negreșit dacă vă vor da în judecată pentru plata acelor obligații.

UP-date ulterior citirii ultimului mesaj.

Când veți primi adresa de poprire veți răspunde că nu aveți datorii scadente către Asociație.

Problema este că luna viitoare veți avea alte sume de plătit către Asociație. Deci sunteți terț poprit. Doar printr-o contestație la executare, în care să arătați că sumele datorate au o destinație specială - plata utilităților consumate de dumneavoastră, și să cereți anularea popririi.

Cel mai ieftin pentru dumneavoastră este să plătiți către ANAF și să îi lăsați pe cei de la Asociație să conteste executaerea.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Abuz administrator asociatie proprietari floriantabarca floriantabarca am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece ... (vezi toată discuția)
Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)