Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in executare in decembrie 2016, prin retineri pe cuponul de pensie. Incepand cu decembrie 2016, isi platesc constat inttetinerea ptr urmatoarele 6 luni. Dupa care, administratorul ii refuza primirea banilor pe utilitati, cerandule sa isi plateasca mai intai datoria catre executor, unde deja avem poprire pe pensie de 300 lei. In acest fel s.au acumulat alte datorii, alte penalitati. Incercand sa aflu cum s.au acumulat acestea observ ca administratia imparte penalitaile de la utilitati pe datornici dupa care o introduce in plata lunara a intretinerii si aplica 0.2% penalitati. Cui trebuie sa ma adresez pana la instanta???
Ce treaba are Asociatia cu Onorariul executorului care se incaseaza direct de catre acesta in cadrul executarii....
STUDIATI
Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor
Art. 10. - (1) Autoritățile administrației publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari.
Eu zic sa stati de vorba cu presedinte, cum de permite sa faca asta administratora care e platita de dvs., locatarii...?
Ii puteti cere copie dupa toate actele si motivul pentru care face asta, dupa mine fiind ilegala toata treba...si, daca nu raspunde, plangere la compartimentul care se ocupa...de asociatiile de locatari din cadrul primariei...
Puteti discuta si cu un avocat toatea astea si, daca consideratii, se poate deschide si o actiune in instanta...
1. Am observat ca ati scris ca as. prop. calculeaza penalitatile la sumele restante la furnizorii de utilitati - ceea ce este cel mai corect posibil, insa ziceti ca va calculeaza si penalitati de 0,2% pe zi la restantele omului... Dupa parerea mea este incorect. Trebuie sa mergeti la asociatie, sa discutati cu presedintele si cenzorul, sa vedeti cum s-a hotarat aplicarea penalizarilor in AG a membrilor,
daca s-a hotarat aplicarea de penalitati de 0,2% pe zi la debitul restant, atunci nu mai trebuie aplicata penalizarea de la furnizori, deoarece procentul de 0,2% pe zi este mai mare decat procentul de penalizare aplicat de catre furnizori.
Daca nu intelegeti, putem dezvolta.
2. In conditiile in care socrii dvs. au ajuns cu dosarul de recuperare a debitelor la ex. judecatoresc, sa stiti ca asa este "obiceiul casei" 9ex. jr.)- practic, asa este prevazut in Lege - intai se achita cheltuielile de executare, apoi debitul stabilit de instanta.
In mod normal asociatia, dar si debitorul, primesc comunicari privind dosarul de executare in care sunt detaliate toate aceste aspecte, precum si baza legala.
Pe de alta parte, discutati la asociatie (scris, dublu ex., nr. inregistrare), solicitati detalierea noilor debite, cum s-au calculat, etc.
Mult succes!
Imi cer scuze, poate nu m.am facut bine inteles. Administratia cere sa se plateasca absolut tot ce are in dosar adica executor si tot ce inseamna catre administratie,prin sentinta, dupa care se gandeste sa primeasca si banii ptr utilitati la zi. In acest sens admi. emite o hartie prin care, conf legii 230 plata datoriilor se face cronologic si in acest fel nu imi primeste banii la zi si ma trimite cu ei la executor unde am deja retineri pe upon de pensie, dosarul fiind pe jumatate achitat.
Da, am inteles.
Asa este - debitele se achita in acea ordine, numai ca acum, socrii dvs. achita debitul stabilit de instanta la care se adauga si serviciul executorului, prin retinerea din pensie, numai ca ex. jr. procedeaza cum v-am explicat: intai i-si retine serviciile prestate, apoi, treptat-treptat si debitul din sentinta judecatoreasca pana la epuizarea debitului.
Asadar, trebuie sa discutati cu presedintele as. prop., eventual cu cenzorul, ca una-i una si doua mai multe, adica la sediul asociatiei, socrii dvs. trebuie sa achite debitul inregistrat dupa actiunea in instanta promovata de catre asociatie. Asociatia sa fie sigura ca acel debit va intra in totalitate in contul ei.
Dvs. poate va descurcati mai bine, uitati-va in fisa de cont a socrilor dvs., notati-va suma pentru care au fost actionati in instanta (trebuie sa fiti atenti la ultima luna de plata cand ei au fost actionati in instanta), trageti o linie separatoare. Din acel moment, debitele neachitate, formeaza o alta discutie, adica de atunci pana in prezent.
Trebuie sa aveti si dvs. toate aceste informatii, eventual faceti-va un scadentzar pentru datoriile de la executor care vor fi retinute din pensie, apoi bine ar fi sa-i ajutati sa ajunga la zi, dupa care dansii vor fi atenti sa nu mai ramana cu debite restane, adica sa nu mai fie motiv sa li se calculeze penalitati.
Daca mai doriti informatii, putem colabora pe mesaje private.
Stima,
Adam Grecu
Executare silita
deyutza88
buna ziua. am si eu o problema. asociatia de proprietari unde locuiesc sa dus la un executor judecatoresc si vrea sa imi faca oprire pe salariu dar inca nu am ... (vezi toată discuția)