avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati

Am o situatie speciala in cazul socrilor mei aflati in conflict cu asociatia. In urma unei datorii de 6000 lei, este data in judecata iar dosarul intra in executare in decembrie 2016, prin retineri pe cuponul de pensie. Incepand cu decembrie 2016, isi platesc constat inttetinerea ptr urmatoarele 6 luni. Dupa care, administratorul ii refuza primirea banilor pe utilitati, cerandule sa isi plateasca mai intai datoria catre executor, unde deja avem poprire pe pensie de 300 lei. In acest fel s.au acumulat alte datorii, alte penalitati. Incercand sa aflu cum s.au acumulat acestea observ ca administratia imparte penalitaile de la utilitati pe datornici dupa care o introduce in plata lunara a intretinerii si aplica 0.2% penalitati. Cui trebuie sa ma adresez pana la instanta???
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 21:58, 25 Octombrie 2018
Administratorul de imobil are obligatia sa perceapa orice suma achitata de catre locatar in contul cotelor lunare de intretinere
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional si este direct interesat sa nu se inregistreze cu debite fata de furnizorii de utilitati
Multumesc foarte mult ptr. raspuns. Asta si doresc, le.am tot achitat din datorii, vreau sa platesc absolut tot, la zi ca sa zic asa, am redus foarte mult si din datoria la dosar. Dar in momentul in care am cerut sa achit la zi, presedintele imi cere sa achit mai intai absolut tot la executor. Nici eu nu oot atat de mult si atunci am cerut ce e in dosar sa ramana in dosar, ce e la zi sa platesc normal. Am fost refuzat. Plus ca am cerut sa verific toate cheltuielile de la momentul zero, adik dupa pronuntare, ptr ca daca platesc vreau sa stiu de ce si cum s.a ajuns la o datorie de 2 900 lei intr.un an de zile, avand in vedere ca intretinerea lunara nu depasea 100 lei. Multumesc inca odata, revin cu postare pe masura ce am noutati.
Daca ati fost refuzat va puteti adresa compartimentului specializat din cadrul primariei sau instantei, e obligat sa va dea aceste detalii...
Pentru plata prin executor ni aveti un desfasurator al platilor stabilit de la inceput din care sa rezulte exact care e suma care merge in contul datoriei si care e suma cere merge ca si cheltuieli de executare? De unde stiti cat ati platit pana acum din ambele?
Domnilor inca o data ca zapaciti bietul om.....
Popririle la executare silita se fac de catre executor si NU SE PLATESTE LA ASOCIATIE nicio poprire directa
Deci Asociatia n-are nicio treaba cu poprirea banilor cum spune dumnealui
Vedeti daca exista un dosar de executare concret si daca mai aveti dreptul la contestatie la executare..
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita deyutza88 deyutza88 buna ziua. am si eu o problema. asociatia de proprietari unde locuiesc sa dus la un executor judecatoresc si vrea sa imi faca oprire pe salariu dar inca nu am ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)