avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschiderea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschiderea succesiunii

Buna ziua.
Pe scurt problema mea. In blocul in care locuiesc un proprietar a cumulat datorii. Intre timp acesta a decedat iar mostenitorii legali nu vor sa deschida succesiunea. Am inscris la OCPI creanta si cu aceasa ocazie am aflat ca apartamentul este ipotecat in favoare unei banci.
Intrebarea mea este poate asociatia sa deschida suscesiunea in vederea recuperarii datoriei cumulata de defunct.
Cum ma sfatuiti sa fac prin notar sau pe cale judecatoreasca.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:56, 15 Mai 2018
Mergeti la avocat ca sa vada actele si ca sa va judecati la instanța.
Notarii nu judeca...

Puteau merge moștenitorii la notar dar nu vor...
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit de la mostenitori gabrielacone gabrielacone Proprietarul apartamentului a decedat in mai 2009. Mostenitorii lui care sunt majori si necasatoriti au locuit dintotdeauna la acea adresa. Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Act la notar acceptare tacita succesiune Selenus Selenus Buna ziua, avem doi frati si sotie supravietuitoare, tatal decedat inainte de oct. 2011, proprietati la tara. Nici unul posibilii mostenitori nu a acceptat ... (vezi toată discuția)