avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare debit de la mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare debit de la mostenitori

Proprietarul apartamentului a decedat in mai 2009. Mostenitorii lui care sunt majori si necasatoriti au locuit dintotdeauna la acea adresa. Ce se poate face pentru recuperarea debitului in aceste conditii? Daca succesiunea nu a fost deschisa ;i nu au aceeptat mostenirea?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:34, 9 Mai 2010
Daca nu a fost acceptata succesiunea ,mostenitorii fostului proprietar nu pot fi obligati la achitarea restantelor apartinand acestuia.
Avand in vedere ,situatia speciala aferenta apartament fara proprietar,reprezentantii asociatiei au obligatia sa desfasoare procedura legala,inclusiv instituirea privilegiului imobiliar
Dupa decesul, parintelui, mosternitorii acestuia pot accepta mostenirea in mod tacit, fara a deschide procedura succesorala. Emiteti facturi in continuare dupa care puteti sa deschideti actiune de pretentii pentru proptrietar/ decedat, prin urmasii cutare si cutare.. cu acelasi domiciliu, mai ales ca locuiesc la adresa respectiva. .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Asociatia de proprietari nu emite facturi
Mostenitorii,in situatia in care nu au acceptat masa succesorala si nu au dezbatut succesiunea ,legal nu raspund pentru restantele defunctului nemostenit
in calitate de creditor, puteti solicita instantei dezbaterea succesiunii.
Sunt creante ce reprezinta costul utilitatilor in contul cheltuielilor de intretinere pe care le are de platit proprietarul apartamenului, care a decedat intre timp. Asociatia de proprietari trebuie sa recupereze acele datorii certe si eligibile in conditiile prevazute de lege. Ultima solutie este scoaterea la vanzare a acelui apartament!

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Proprietarul decedat e dator la asociatie ? anna_cta anna_cta In cazul in care proprietarul unui apartament a decedat (ruda mea), iar apartamentul nu este locuit de nimeni, cine are obligatia de a plati fondul de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - obligatia de a face dan_corina dan_corina am depus un dosar in instanta pe pretentii pentru neplata cotelor de intretinere. dupa depunere am aflat ca paratii nostri nu sunt proprietari ci mostenitori. ... (vezi toată discuția)