avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentie testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentie testamentara

Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen .
Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul dezbateri.
Terenul fiind in indiviza prin T.P. , dar nu are numele - ca proprietar - al detinatorului testamentului.
intrebare : poate cere punerea in posesie ca proprietate , de catre comosia locala dupa patru ani - nedetinand T.P. pe teren ,care se afla in indiviza, facand uz de testament si un certificat de legar care nu este universal si nu contine terenul pe care-l solicita ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: taur36 , utilizator 03:43, 12 Noiembrie 2012
Cine sunt proprietarii terenului pe Titlul de proprietate? Este si defunctul inscris in Titlu?
T.P. contine ca proprietarii pe defunct si ala persoana , dar testamentarul nu este , si , nici nu a declarat terenul cu ocazia dezbateri suscesiuni.
astept o replica stimata,stimate narcisa...
Daca prin testament persoana a lasat toate bunurile sale mobile si imobile, beneficiarul testamentului poate merge la notarul care i-a eliberat certificatul de legatar (mostenitor) initial, cu ocazia dezbaterii succesiunii si va obtine un certificat suplimentar, care va cuprinde cota defunctului din acel teren, urmand a deveni coproprietar, in indiviziune, cu cealalta persoana inscrisa in Titlul de proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator
va multumesc , dar dilema ptr mine E S T E daca mai poate dupa 4 ani sa ridice pretentii testamentar tinand cont de termenul de 6 lubi al deschiderii succesiuni iar notarul care a eliberat certificatul de legatar nu detine document ptr terenul ce-l solicvita acum , se poate T O T U S I - NU-I PRESCRIS ?

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor testament si legea 290/2003 ne_interesant ne_interesant La notar trebuie declarat la dezbaterea succesiunii ca dupa defunct exista : - un cont intr-o banca ( am gasit un extras de cont de acum vreo 2 ani , m-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire diana1968 diana1968 buna ziua, Am urmatoarea situatie. Mamei mele i s-a eliberat un titlu de proprietate pe o suprafata de teren de pe urma tatalui ei decedat in 1956.In urma cu ... (vezi toată discuția)