avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate elena2424

Activitate elena2424

Buna seara! Daca un angajat al unui imobil din Germania, lasa o lumanare aprinsa si izbucneste un incendiu, asigurarea va acoperi prejudiciul? In imobilul respectiv este restaurantul unde lucreaza cel in cauza. El locuieste la un etaj superior, acolo a izbucnit incendiul. Persoana are contract de munca. Va multumesc.
In imobilul respectiv din Germania, exista un restaurant. Cel in cauza lucreaza la acel restaurant si locuieste in imobil la un etaj superior. Are contract de munca, deci si asigurare pt locul de munca.
Buna seara! Daca un angajat al unui imobil asigurat, lasa o lumanare aprinsa si izbucneste un incendiu, asigurarea va acoperi prejudiciul? Va multumesc
Rudele de cujus-ului cu vocaţie succesorală legală generală la momentul deschiderii succesiunii sunt următoarele:
- din clasa I: soţia supravieţuitoare, doi copii ai săi, precum şi cei doi fraţi ai de cujus-ului;
- din clasa a II-a: tatăl şi mama de cujus-ului, cei doi fii ai celui mai mare dintre copii de cujus-ului, precum şi un nepot de frate (fratele cel mare al de cujus-ului);
- din clasa a III-a: cei doi fraţi ai tatălui de cujus-ului, precum şi cele două mătuşi din partea mamei;
- din clasa a IV-a: bunicii de cujus-ului din partea mamei, două fiice ale celui mai mare dintre fraţii tatălui de cujus-ului şi câte un fiu al acestora.
1. Restabileşte componenţa legală a claselor de moştenitori, indicând pentru fiecare dintre rudele precizate gradul de rudenie cu de cujus-ul.
2. Explicaţi care sunt efectele nedemnităţii succesorale pentru ipoteza în care fiul cel mare al de cujus-ului ar fi nedemn?
3. Dacă fratelele cel mare al de cujus-ului ar fi predecedat, explică dacă este posibilă reprezentarea succesorală şi în ce condiţii
4. Soţia supravieţuitoare este însărcinată la data deschiderii moştenirii. În ce condiţii copilul conceput dar nenăscut are drept la moştenirea lui de cujus?
5. Dacă decujus-ul, soţia şi cei doi copii ai săi ar fi comorienţi, cui i-ar reveni moştenirea?
6. Aplicaţi principiul priorităţii claselor de moştenitori, astfel încât să explicaţi în ce ipoteze moştenirea este culeasă de rudele lui de cujus din clasa a III-a de moştenitori legali din prezenta speţă.
7. Aplicaţi principiul proximităţii gradelor de rudenie la clasa a II-a de moştenitori din prezenta speţă, cu precizarea că fratele cel mare al de cujus-ului este predecedat.