avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare, acoperire daune incendiu provocat de angajat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare, acoperire daune incendiu provocat de angajat

Buna seara! Daca un angajat al unui imobil asigurat, lasa o lumanare aprinsa si izbucneste un incendiu, asigurarea va acoperi prejudiciul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:02, 11 Septembrie 2013
Depinde de tipul de polita de asigurare facultativa.Cititi in conditiile de asigurare atasate politei, capitolul de excluderi, unde ar trebui sa existe situatiile in care daunele sunt considerate ca fiind provocate de neglijenta/intentie si modul de rezolvare.
In imobilul respectiv din Germania, exista un restaurant. Cel in cauza lucreaza la acel restaurant si locuieste in imobil la un etaj superior. Are contract de munca, deci si asigurare pt locul de munca.
Nu este clar ce reprezinta asigurarea "pentru locul de munca".Dupa cum suna, pare a fi asigurare de somaj, nicidecum raspundere civila fata de angajator, sau raspunderea civila a chiriasului fata de proprietar.Daca sunt acoperite aceste riscuri de raspundere civila prin polita de asigurare sau macar prin clauza atasata oricarei alte polite de baza, atunci se poate spune ca riscul este asigurat.Daca nu, vinovatul producerii daunei din culpa, va fi obligat la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare incendiu elena2424 elena2424 Buna seara! Daca un angajat al unui imobil din Germania, lasa o lumanare aprinsa si izbucneste un incendiu, asigurarea va acoperi prejudiciul? In imobilul ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de incendiu OldShatterhand OldShatterhand As avea nevoie de cateva pareri in privinta unei asigurari Facultative, daca ma puteti ajuta... M-am confruntat de curand cu o situatie neplacuta, mai exact ... (vezi toată discuția)