avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire in caz de incendiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire in caz de incendiu

As avea nevoie de cateva pareri in privinta unei asigurari Facultative, daca ma puteti ajuta...
M-am confruntat de curand cu o situatie neplacuta, mai exact un incendiu in casa bunicilor.Imobilul era asigurat cu o polita de asigurare facultativa.
Situatia e putin compllicata...
Bunica mea era plecata cand a izbucnit incendiul,iar bunicul meu a fost gasit decedat, de fapt s-a stabilit ca s-a sinucis...Nu s-a stabilit inca daca bunicul meu a pus focul intentionat si apoi s-a sinucis sau focul a pornit dintr-o neglijenta...
Intrebarea mea e urmatoarea, in cazul in care se dovedeste in urma anchetei ca focul a fost pus intentionat, bunica mea poate sa primeasca despagubirea din partea firmei de asigurari, fiind si ea totusi proprietara?Sau doar in cazul in care se dovedeste ca focul a pornit ca urmare a unei neglijente?Sau in niciunul din cele doua cazuri...Insist pe ideea ca polita era facuta doaar pe numele bunicii
Cel mai probabil vom primi un raspuns negativ din partea firmei de asigurari, insa vreau sa stiu in cazul in care ii vom actiona in instanta, daca avem vreo sansa de castig...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OldShatterhand , utilizator 09:55, 28 Februarie 2012
Analizati cu responsabilitate clauzele negociate si asumate in asigurarea facultativa,
pentru a constata daca a fost sau nu introdusa in polita si acordarea de asigurare in caz de incendiu
In cazul in care ancheta concluzioneaza ca incendiul a fost provocat intentionat ,nu se acorda despagubire
Este introdusa in polita si asigurarea in caz de incendiu...
ar fi fost o situatie diferita daca de exemplu erau amandoi proprietari dar nu erau casatoriti?Pana la urma eu de ex. ca si co-proprietar nu sunt despagubit in cazul in care celalalt co-proprietar provoaca un incendiu?
Multumesc pentru raspuns!
In opinia mea, exista toate sansele sa primiti despagubiri.Analizati cu atentie toate conditiile contractuale ale politei, acoperiri si excluderi.De regula, un risc daca nu este excludere atunci el este acoperit de polita.
polita incheiata cu societatea de asigurari este compusa din 2 pagini, in care sunt prezentate riscurile pentru care este asigurat imoilul...abia am gasit pe net conditiile in care se/nu se acorda o despagubire...
s-a cerut din partea firmei de asigurari,titularului politei, o declaratie pe propria raspundere privind cele intamplate,este in regula?

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta si bunuri izapopa izapopa Am incheiat asigurare facultativa la Carpatica, pentru locuinta si bunurile aferente acesteia, iar in urma incendiului societatea de asigurari refuza plata ... (vezi toată discuția)
Risc incendiu iustinian13 iustinian13 va supun atentia cu urmatoarea intamplare: am uitat o tigaie pe aragaz, care a luat foc, arzand hota si afumand peretii din bucatarie. Intrebarea este, daca ... (vezi toată discuția)
Pagube ursu67 ursu67 A fost un incendiu la o locuință duplex din apropiere din cauza unui scurt- circuit , eu stau tot într-o asemenea locuință , mă asigur anual, dar dacă ... (vezi toată discuția)