avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... risc incendiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

risc incendiu

va supun atentia cu urmatoarea intamplare:
am uitat o tigaie pe aragaz, care a luat foc, arzand hota si afumand peretii din bucatarie.
Intrebarea este, daca am incheiata polita pentru riscul de incendiu ma va despagubii, avand in vedere ca eu am uitat tigaia pe foc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:33, 18 Noiembrie 2010
Da, insava trebui sa mergeti la asigurator sa avizati evenimentul si sa vina un inspector pt a va face constatarea si a va da o solutie de remediere.
adica ma va despagubi, nu exista posibilitatea de refuz
. incendiu, inclusiv pagube materiale directe produse bunurilor asigurate de incendiu prin:
- carbonizare totală sau parţială şi topire cu şi fără flacără;
- pagube produse de incendiu instalaţiilor electrice, de apă, canalizare sau încălzire centrală aferente clădirilor;
- degajare de fum, gaz sau vapori ca urmare a incendiului.

In mod normal conform conditiilor de asigurare nu ar trebui sa fie probleme
Si nici nu cred ca vor fi.
Toata lumea tine cu @iustinian 13=D>
Eu sunt ceva mai circumspect si va sfatuiesc sa verificati in conditiile de asigurare anexate politei, daca la capitolul excluderi nu gasiti specificat cumva si ceva de genul: Cazurile in care evenimentul s-a produs prin neglijenta majora a asiguratului #-o
Functie de asigurator, aceasta prevedere poate fi invocata/utilizata cu ostentatie.(ceeace nu va doresc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprudenta sau neglijenta? manix960 manix960 Acum 2 saptamani fata mea (14 ani) a vrut sa-si faca ceva de mancare pe aragaz si a uitat o tigaie pe focul aprins. A rezultat un incendiu de proportii mici, ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de incendiu OldShatterhand OldShatterhand As avea nevoie de cateva pareri in privinta unei asigurari Facultative, daca ma puteti ajuta... M-am confruntat de curand cu o situatie neplacuta, mai exact ... (vezi toată discuția)
Pagube in urma unui incendiu bobeicaalin bobeicaalin Buna ziua, As vrea sa stiu in ce fel pot recupera pierderea suferita in urma unui incendiu produs la vecinul din spatele casei caruia i-a luat foc masina si ... (vezi toată discuția)