Acum 2 saptamani fata mea (14 ani) a vrut sa-si faca ceva de mancare pe aragaz si a uitat o tigaie pe focul aprins. A rezultat un incendiu de proportii mici, soldat numai cu pagube materiale si numai in apartamentul meu. Am deschis dosar de daune la societatea la care aveam asigurare dar acesta a fost respins pe motivul ''Excluderi din Conditiile de asigurare", concret "Asiguratorul este exonerat daca Asiguratul se face vinovat de: intentie sau imprudenta in producerea riscului/evenimentului si/sau agravarea urmarilor acestuia" coroborat cu "Prin Asiguratul (persoana fizica) se va intelege, dupa caz, si urmatoarele persoane: sotul (sotia), copii asiguratului".
Intrebarea este: a fost imprudenta sau a fost neglijenta (conform termenilor juridici)? Pot sa mai fac ceva pentru recuperarea daunelor?
Modul in care s-a declansat incendiul se incadreaza in excluderea pe care ati mentionat-o. Daca nu mai exista si alte prevederi in conditiile de asigurare care ar putea sa contrazica cumva aceasta excludere, atunci nu aveti cum sa obtineti despagubirile de la firma de asigurare.
Risc incendiu
iustinian13
va supun atentia cu urmatoarea intamplare:
am uitat o tigaie pe aragaz, care a luat foc, arzand hota si afumand peretii din bucatarie.
Intrebarea este, daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare apartament
alinauim
Am si eu o nelamurire....In urma cu 3 saptamani a avut loc un incendiu in apartamentul de deasupra mea si in urma stingerii incendiului sau distrus peretii, ... (vezi toată discuția)