avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurare apartament

Am si eu o nelamurire....In urma cu 3 saptamani a avut loc un incendiu in apartamentul de deasupra mea si in urma stingerii incendiului sau distrus peretii, instalatia electrica si parchetul din apartamantul meu...am luat legatura cu cei de la asigurare, au venit au constatat ce s-a intamplat, au facut poze si azi am primit telefon ca nu ma pot despagubi pentru ca nu s-a intamplat la mine in apartament incendiul (de parca trebuia sa-mi dau singura foc la apartament #-o)....mentionez ca persoana care locuia in acel apartament a murit in urma cu o luna si nu se stie de nici un mostenitor :O.....ce pot face in situatia de fata??? ma puteti lamuri si pe mine.....:)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:58, 3 Aprilie 2013
Interventie moderator

Va rog sa asteptati raspunsul.
Am rugat niste consultanti ca, atunci cand vor fi online, sa va raspunda.
Trebuie sa recititi cu mare atentie conditiile de asigurare.
In mod logic, ei ar trebui sa ve despagubeasca, apoi sa recupereze de la vinovati prejudiciul in baza clauzei de subrogare din contractul de asigurare.
Exista si scenariul pesimist in care sa va acopere doar asa-numitele "act of God", care nu tin de faptele comise de "mana omului", ci doar de cauze naturale :(

Succes!
In mod absolut nedorit, riscul de incendiu nu este explicat in conditiile de asigurare ale asiguratorilor, totusi acest aspect nu acorda dreptul asiguratorului sa interpreteze lipsa cuvintelor! Solicitati asiguratorului sa motiveze in scris, facand "citarea" din Conditiile de asigurare, unde este specificata conditia ca incendiu sa fie exclus din asigurare, daca se produce la un imobil/bun alaturat, apartinand unui tert (vecin de apartament si/sau curte) .Deasemenea daca se gaseste printre excluderi, orice urmare a producerii unui risc asigurat (in cazul nostru incendiu).Insistati sa depuneti cererea de despagubire, pentru suma care reprezinta dauna produsa ca urmare a incendiului.Acest lucru il puteti media sau impune in urma unei concilieri, urmand sa obtineti o sentinta favorabila in instanta..
Nu sunteti implicata/responsabila de modul in care asiguratorul va putea sau nu sa recupereze despagubirea de la vinovatul in culpa sau o va trece la "exgratia" cand nu mai exista mostenitori.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprudenta sau neglijenta? manix960 manix960 Acum 2 saptamani fata mea (14 ani) a vrut sa-si faca ceva de mancare pe aragaz si a uitat o tigaie pe focul aprins. A rezultat un incendiu de proportii mici, ... (vezi toată discuția)
Risc incendiu iustinian13 iustinian13 va supun atentia cu urmatoarea intamplare: am uitat o tigaie pe aragaz, care a luat foc, arzand hota si afumand peretii din bucatarie. Intrebarea este, daca ... (vezi toată discuția)
Abuz al societatii de asigurare in despagubire bogdans29 bogdans29 Buna ziua. In urma cu trei saptamani garsoniera in care locuiam a fost distrusa aproape in totalitate de un incendiu provocat de un scurtcircuit. Nu era ... (vezi toată discuția)