avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Abuz al societatii de asigurare in despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Abuz al societatii de asigurare in despagubire

Buna ziua.
In urma cu trei saptamani garsoniera in care locuiam a fost distrusa aproape in totalitate de un incendiu provocat de un scurtcircuit. Nu era nimeni acasa si incendiul a fost stins de catre pompieri chemati de vecini. pompierii au scris in procesul verbal ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un cablu electri deteriorat. Garsoniera am cumparat-o in urma cu doi ani. Garsoniera este asigurata la Astra pentru suma de 20000 euro si bunurile pentru 2000 de euro. Cei de la asigurari mi-au cerut devize de la firme pentru reparatii si facturi pentru bunurile deteriorate. Le-am dat devizele pentru reparatii si cateva facturi (calculator sistem audio si frigider). Pentru mobila si celelalte bunuri (televizor, radio, reciver tv, lustre..etc.) desi au fost fotografiate de catre asigurator ca fiid arse, nu vor sa ma despagubeasca deoarece nu mai am facturile la ele. Ieri am primit un telefon de la ei si mi-au spus ca nu ma pot despagubi nici cu reparatia la instalatia electrica deoarece de la ea a pornit incendiul. Este legal asa ceva? Ce pot face pentru a-mi recupera paguba provocata de incendiu.
Va multumesc anticipat. O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: bogdans29 , utilizator 22:14, 2 Noiembrie 2011
In situatia in care considerati ca societatea de asigurare nu respecta contractul
de asigurare va trebui sa formulati actiune in judecata si sa va judecati
cu aceasta.
:O va rog sa ma scuzati, dar nu inteleg raspunsul asiguratorului: Cum sa va despagubeasca/sau nu, pentru instalatia electrica?!?! atata vreme cat face parte din imobil, din structura interna a acestuia (doar nu atarnau cablurile electrice prin casa ca lianele?!), asiguratorul trebuie sa plateasca asigurarea imobilului in ansamblu cu toate accesoriile necesare pentru exploatarea acestuia (pereti din beton, geamuri termopan, faianta, parchet)
este necesar sa se studieze continutul contractului cu asiguratorul si amanuntele din polita...
depinde pentru ce anume era asigurarea (iar aici ma refer strict la ce arie de pericole, cum sunt de pilda: pentru risc seismic, pagube din cauza vecinilor, caz fortuit...etc..)
Raspunsul asiguratorului este ca nu ma poate despagubi pentru reparatia instalatiei electrice deoarece ea a fost cauza incendiului. O explicatie ciudata si cred ca si fara temei legal.
Asigurarea este una facultativa si acopera si riscurile pentru incendiu.

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari passat52 passat52 BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA CU FIRMA DE ASIGURARI.IN URMA UNEI INUNDATII PROVOCATE DE VECINUL DE DEASUPRA MEA,AM SOLICITAT AJUTORUL UNOR FIRME DE CONSTRUCTII ... (vezi toată discuția)
Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dupa un incendiu: dupa facturi sau dupa deviz ? marcellina marcellina Impreuna cu inca o persoana, detinem o casa. Eu mi-am facut asigurare pe partea mea de casa (etaj). In lipsa mea, a izbucnit un incendiu care a afectat parte ... (vezi toată discuția)