avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu firma de asigurari

BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA CU FIRMA DE ASIGURARI.IN URMA UNEI INUNDATII PROVOCATE DE VECINUL DE DEASUPRA MEA,AM SOLICITAT AJUTORUL UNOR FIRME DE CONSTRUCTII PT REMEDIEREA APARTAMENTULUI MEU AFECTAT DE INFILTRATII,SI IN FINAL SA AJUNS LA SUMA DE 5000 RON CONFORM DEVIZULUI PT REPARATII SI MANOPERA,IAR FIRMA DE ASIGURARI BCR ASIG NU VOR SA MA DESPAGUBEASCA CU ACEASTA SUMA,CI SUMA DE 3000 RON.MENTIONEZ CA NUMAI MANOPERA PT ACESTE REPARATII COSTA 3000 RON.ESTE VB DESPRE UN APARTAMENT CU TREI CAMERE CARE NECESITA ZUGRAVIREA TUTUROR CAMERELOR INCLUSIV BUCATARIA SI BALCONUL.INTREBAREA MEA AR FII URMATOAREA:
CE POT FACE EU IN SITUATIA IN CARE ASIGURARILE NU VOR SA-MI DECONTEZE ACEASTA SUMA?VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR PT SPRIJINUL ACORDAT
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:37, 28 Martie 2011
Incercati intai sa aflati care este motivul refuzului. Poate suma pretinsa depaseste suma asigurata etc.. Daca refuzul este nejustificat va recuperati dauna dandu-i in judecata, caz in care vor plati si cheltuielile de judecata.
Luati legatura cu un avocat.
De regula la daunele pe asigurari de bunuri sau CASCO cu reparatie in regie proprie devizul de reparatie trebuie sa primeasca acceptul asiguratorului. Multi asiguratori au aceasta clauza in conditiile de asigurare a accepatrii devizului. In cazul dvs. nu va ramane decat sa apelati la un avocat specializat pe asigurari
va multumesc pt sprijinul acordat.motivul pt care se pare ca nu sunt de acord cu suma solicitata este ca aceasta suma din punctul lor de vedere este mare si ca ei au un mod de calcul evident in favoarea lor.eu ma intreb in cazul acesta: de ce la una din firmele pe care eu le-am solicitat devizul final a fost de 2000 euro? la a doua firma devizul a fost de 7000 ron iar la o alta firma devizul a fost de 2500 ron.specific ca la cea de a treia firma ,daca se poate numii firma reprezentantii acesteia care s-au prezentat la mine in loc sa se uite pe peretii afectati de apa,eu se uitau la telefoanele care erau puse pe mobila si portofelul aflat pe masa.care ar cam fii costurile unui proces impotriva acestor nesimtiti? va multumesc.cu stima si respec tF.C.
va multumesc pt raspuns.dar am rugamintea sa-mi raspunde-ti si mie daca se poate,cam la ce suma se ridica un proces in aceasta situatie?se merita efortul?
Nu inteleg ce doriti de fapt.Sa luati bani de la asigurator sau sa reparati urmarile inundatiei?Mai ales ca ati si relatat ca devizul difera de la firma la firma, ultima solicitand chiar mai putin decat a oferit asiguratorul.
Valoarea reparatiei este stabilita/acceptata de asigurator.In aceasta situatie, solicitati acestuia sa va indice executantul, sa confirme devizul si eventualele reconstatari ale acestuia, precum si plata facturilor aferente.Retineti ca dauna reprezainta strict remedierea locala, nu refacerea integrala a finisajelor, zugravelilor etc., asa cum presupun ca s-au grabit sa evalueze firmele pe care le-ati solicitat.Mai mult, recuperarea cheltuielilor va fi facuta de la vecinul care a provocat evenimentul.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de asigurari si casco little_badger07 little_badger07 prietenul meu a avut un accident rutier soldat cu avarierea a 2 masini aflate in fata lui la un semafor.prima masina era un logan caruia i-a platit din buzunar ... (vezi toată discuția)
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ... Naziha Naziha Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Inundație la bloc. firma de asigurări ne cere o serie de acte și deviz estimativ al pagubelor, cum trebuie să procedăm? Andreea Florina Andreea Florina Buona ziua, Suntem doua surori,proprietarele unui apartament in sibiu ,cu domiciliul in strainatate,(suntem in Italia amandoua) ,si avem o prietena care se ... (vezi toată discuția)