avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ...

Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc reparația, inclusiv curățenia, dar vecina a spus ca are asigurare și ca apelează la firma de asigurari (Groupama) . Săptămâna trecută am primit pri posta somația de plata (2084 lei) în maxim zece zile, dar nu am primit nici un deviz, nici un proces verbal de constatare a pagubelor, nu a fost nici o discuție de informare în acest sens. Am platit suma respectiva, dar mi se pare normal sa știu exact pentru ce anume am platit. Pot întra legal în posesia acestor documente justificative și cum anume? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Naziha , utilizator 16:16, 31 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil, societatea de asigurari v-a identificat ca fiind responsabil de dauna si, avand in vedere suma platita cu titlu de despagubire (destul de consistenta) , a demarat o actiune de regres impotriva dvs, pentru recuperarea acesteia.
Va sugerez sa faceti o adresa catre societatea respectiva, prin care sa solicitati metoda de calcul.
Mulțumesc pentru răspuns! Am plătit deja suma solicitata, nu am contestat nimic, dar mi se pare normal sa primesc și eu documentele justificative pentru acea suma, nu doar notificarea de plata. O sa trimit o sesizare către companie, dar în cazul în care mi se refuza solicitarea, ce pot sa fac? Sa reclam la ANPC sau unde anume? Pentru ca asa poate oricine sa ceara orice suma, fără a se specifica nimic. În cazul asta ma întreb dacă nu este ilegal sa se solicite plăti fără sa se menționeze exact pentru ce anume. Nu trebuie făcută o evaluare la care sa aibă drept/acces legal și cel care plătește daunele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va inteleg punctul de vedere, insa ma tem ca va luptati cu morile de vant.
Dvs ati avut o defectiune la instalatia din baie, proprietate privata, ce a provocat o dauna vecinului de dedesupt. Ati discutat cu vecinul, v-ati oferit sa platiti dvs reparatia, dar respectivul v-a informat asupra deciziei de a deconta paguba in baza politei de asigurare.
Mai departe, compania de asigurari a deschis un dosar de dauna si a trimis un inspector la vecin, care a realizat un raport de constatare. In baza raportului si a unei grile interne de devize si tarife a platit o suma cu titlu de despagubire, astfel incat vecinul sa repare pagubele.
Altfel spus, compania a estimat costul materialelor si a manoperei necesare aducerii peretului la forma de dinaintea inundatiei.
De asemenea, contractul de asigurare este incheiat cu vecinul, prin urmare, nu aveau nicio obligatie de a va informa cu privire la deviz. Tot din acest motiv, ANPC-ul nu va poate ajuta.
Ghinionul dvs a fost suma despagubirii. Daca dauna era mai mica, s-ar fi adaugat la polita, iar vecinul ar fi platit in plus la reinnoire. Dar, prin regres, compania recupereaza banii de la dvs, iar vecinul ramane cu o rata a daunei egala cu zero.
In opinia mea, consider ca ati gresit prin faptul ca nu ati cerut devizul inainte de a plati. De aceea va sugerez sa obtineri devizul si modalitatea de calcul si, daca vi se par supradimensionate, sa consultati un avocat privind posibilitatea unei actiuni in instanta.
Mulțumesc! Vreau sa obtin documentele justificative pentru ca nu cred ca reparația unui perete de 1m latime și 3 m înălțime poate costa atât, Suspectez ca este un aranjament și vreau sa ma protejez pentru cazul în care s-ar putea repeta asa ceva. Dacă nu o sa primesc ce am solicitat, o sa depun o reclamație la ASF. Mulțumesc încă o data!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti avea acces la dosarul de dauna deschis de catre asigurator

Alte discuții în legătură

Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. cărei autorități mă pot adresa? ContSters404753 ContSters404753 Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul ... (vezi toată discuția)
Notificare de plată de la societate de asigurări MissD MissD Bună ziua! Subiectul mesajului se referă la o notificare de plată din partea unei societăți de asigurări. Părinții mei au primit acum câteva ... (vezi toată discuția)
Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)