avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Inundație la bloc. Firma de asigurări ne cere o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Inundație la bloc. Firma de asigurări ne cere o serie de acte și deviz estimativ al pagubelor, cum trebuie să procedăm?

Buona ziua,
Suntem doua surori,proprietarele unui apartament in sibiu ,cu domiciliul in strainatate,(suntem in Italia amandoua) ,si avem o prietena care se ocupa de casa in lipsa noastra.
In februarie vecinul de deasupra a inundat apartamentele nostru si cel de sub noi.Nu am facut imediat nimic pentru ca nu eram in tara si pentru ca cel care ne-a inundat a zis sa asteptam sa se usuce ca sa putem face reparatiile.In octombrie a venit un reprezentant al firmei ERGO (asigurarea vecinului ce ne-a inundat).Am facut un proces verbal de constatare si ne-a zis ca trenuie sa asteptam o sapt si apoi sa contactam firma de asigurari la Bucuresti.La sfarsitul dosarului este scris ca trebuie ptr finalizarea dosarului : deviz estimativ reparatie(ce inseamna?) ,act succesiune si imputernicire reprezentant(trebuie facuta la notar?)
Astea sunt intrebarile mele: trebuie sa fac eu evaluarea sumei ptr a zugravi,si trebuie sa fac o imputernicire la notar?(noi am auzit ca banii necesari ,compania de asigurari trebuie sa ne dea banii intr-ujn cont in banca.
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:35, 21 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Devizul se poate face de catre o firma de profil, fara obligatii catre aceasta sau cu ajutorul unui mester/prieten se poate face o lista cu materialele necesare, iar cu aceasta puteti merge la un magazin de profil, care va intocmi iar fara obligatii o factura proforma cu valoarea materialelor. Se face apoi o adresa catre ERGO in care precizati dimensiunea (estimativa) a suprafetelor de reparat si alte bunuri care necesita reparatii, daca exista (gen mobilier etc.). Aceste informatii reprezinta o baza de negociere cu societatea de asigurari.
Daca devizul include si manopera, iar societatea e de acord, suma se va putea vira in contul prestatorului de servicii. Daca nu, puteti vorbi cu un meserias cara va va da o valoare, iar cu societatea veti discuta de reparatie in regie proprie (adica valoarea lucrarilor fara TVA)
Recomandare: negociati suma in asa fel incat sa acopere cat mai mult din valoarea reparatiei, daca nu se poate integral
2. Act succesiune lipsa la dosarul de dauna ma face sa cred ca aveti apartamentul mostenire de la cineva (parinti), dupa care nu ati facut dezbaterea mostenirii. Actul de succesiune in cazul dumnevoastra dovedeste interesul legitim in legatura cu bunul asigurat (calitatea de proprietar) si ar fi bine sa il obtineti.
3. Imputernicire reprezentant - dumneavoastra nefiind in tara trebuie sa delegati pe cineva care sa va reprezinte in fata asiguratorului pentru semnarea documentelor necesare (cerere de despagubire etc.) . Si da, se face o procura de reprezentare la notariat, de obicei, cel putin pentru aceasta situatie.
4. Banii in cont pentru reparatie se dau numai dupa ce dosarul de dauna este complet, adica sa aveti punctele 1-2-3 de mai sus complete.
Daca dupa aceste acte nu primiti suma necesara in contul indicat de dumneavoastra sau de firma care face reparatiile, puteti apela la serviciul de mediere specializat oferit de specialistii de la SAL-FIN (www.salfin.ro), institutie dedicata rezolvarii acestor spete.
Trebuie sa faceti un deviz estiamtiv al lucrarilor de reparatii dupa inundatie. Poate fi facut de dumneavoastra sau de un meserias, zugrav, Pentru ca sa fiti reprezentate in relatia cu firma de asigurari trebuie sa faceti o procura (imputernicire) prin care doamna care se va ocupa de toata procedura sa va reprezinte inclusiv sa primeasca banii. Sau puteti mentiona un cont in care sa vi se vireze sumele de la asigurare. Daca dvs sunteti proprietare in baza unui certificat de mostenitor, la asigurator trebuie sa duceti toate actele de proprietate, Certificat de mostenitor si actul care a stat la baza emiterii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-a inundat vecinul! am asigurare, dar cum se procedeaza? miki3 miki3 Vecinii de deasupra mea m-au inundat(nu stiu care cel de la 2 sau 3, pentru ca fiecare spune ca nu-i de la el, cel de la 2 spune ca si el are tavanul inundat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de asigurari passat52 passat52 BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA CU FIRMA DE ASIGURARI.IN URMA UNEI INUNDATII PROVOCATE DE VECINUL DE DEASUPRA MEA,AM SOLICITAT AJUTORUL UNOR FIRME DE CONSTRUCTII ... (vezi toată discuția)
Am inundat apartamentul de la parter, am asigurare facultativă cu răspundere civilă, dar daunele solicitate depășesc cu mult limita asigurată. pot fi silit să plătesc cât mi se cere? Mihai Dobre Mihai Dobre Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: -am inundat vecinul care se afla la parter, (este o firma) -dispun de asigurare de locuinta facultativa cu ... (vezi toată discuția)