Buna ziua. Problema este urmatoare:
- Ordinul nr. 234 din 2004 stipuleaza clar la art.1, alin. 2 lit. b ca persoanele fizice autorizate conf. Legii 126/1995 pot comercializa catre persoanele fizice articole pirotehnice din clasa a II-a (in perioada 27-31 decembrie);
- HG nr. 536 din 2002 (actualizata in 2011) stipuleaza in schimb (in normele de aplicare) la art.5, alin. 2 faptul ca articolele pirotehnice din categoria 2 pot fi folosite doar de catre pirotehnicieni (deci nu de persoane fizice neautorizate), nefacand nicio alta mentiune referitoare la faptul ca ar putea fi folosite de catre persoane fizice in perioada 27.12-31.12 (asa cum este prevazut in OMAI 234).
Intrebarea este daca este legal sa se comercializeze articole pirotehnice din categoria II persoanelor fizice neautorizate ca pirotehnicieni in perioada 27 decembrie - 31 decembrie (asa cum este prevazut in OMAI 234 din 2004).
Va multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect. Din pacate statutul de militar nu-mi permite sa fiu administrator de firma, iar pentru a fi persoana fizica autorizata ar implica prea multe demersuri/costuri... Ma interesa daca se poate face o conventie civila sau contract de colaborare cu o firma specializata in jocuri de artificii si daca DA care sunt obligatiile mele ca si persoana fizica
Sunt o persoana fizica care lucreaza in sistemul militar, deci dupa ultimele reglementari platesc darile aferente sistemului public de pensii, asigurari etc. In plus de curand am facut un curs de pirotehnician (de mentionat ca nu sunt persoana fizica AUTORIZATA). Stiu ca, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu am dreptul de a executa focuri de artificii decat prin intermediul unei firme autorizate; ceea ce ma intereseaza este care sunt pasii de urmat pentru a desfasura activitati (ca si persoana fizica neautorizata), cu totul ocazionale, in domeniul jocurilor de artificii (COD CAEN 9329) si care sunt obligatiile de plata catre stat.
Multumesc anticipat.