avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate Tdaniela

Activitate Tdaniela

Buna ziua,
As avea nevoie si eu de cateva sfaturi.
Locuiesc intr-un apartamentul in care am crescut si am copilarit. Apartamentul a fost al parintilor mei care acum 30 de ani s-au mutat la tara. Cand au plecat au spus ca imi lasa mie si sotului meu locuinta dar nu au facut acte. Normal ca in cei 30 de ani de cand locuiesc acolo cu sotul am facut imbunatatiri la apartament. Eu mai am o sora care la vremea respectiva casatorita fiind, a fost intrebata daca are pretentii la apartament si au spus ca nu. In prezent, ambii parinti sunt decedati. Cat a trait tatal am stat linistita ca apartamentul va fi al meu dar dupa ce a decedat am inceput sa o rog pe mama sa rezolve problema dar ea imi spunea ca ii este greu sa faca asta sa nu o supere pe sora mea si sotul ei care avea o atitudine de intimidare a mamei. Mama ma asigura ca totul va fi bine dar nu facea nimic pentru asta. Mama avea un picior amputat si dupa ce a decedat tata am luato pe perioada iernii la mine. In anul 2015 mama a facut un accident vascular cerebral si de atunci a stat in permanenta la mine, eu o spalam, eu ii dadeam sa manance, eu mergeam cu ea la spital, ma ingrijeam sa nu ii lipseasca nimic, pentru ca starea ei se degrada continuu. La tara mergeam eu si sotul sa intretinem proprietatea. In anul 2020 a decedat si mama si am facut succesiunea iar la notar sora mea a afirmat ca nu renunta la nimic ea vrea sa se imparta totul. Am vandut terenurile si proprietatea de la tara iar acum cumnatul ne cere banii obtinui din vanzare (20 000 euro) pentru a ne lasa apartamentul. Noi i-am oferit 10 000 pentru ca noi am investit acolo si bani si necazuri cu mama dar el nu vrea sa auda, spune ca il luam de fraier si ii oferim suma in bataie de joc. Credeti ca as putea rezolva ceva in instanta sau imi mananc doar nervii? Care este parerea dumneavoastra, cum as putea sa rezolv cu ei sa nu-i mai vad, sa vand apartamentul sa impartim suma, sa ii dau toti banii care ii cere? Este greu pentru ca eu nu am alti bani sa imi cumpar o alta locuinta si nici la 56 de ani nu prea mai pot sa o iau de la zero.
Va multumesc!
Multumesc!
Am vrut parerea dumneavoastra sa fiu sigura ca nu gresesc, pentru ca vreau sa actionez in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu de odihna. Doamnele de la resurse umane nu vor sa ia in calcul indemnizatiei sporul de conditii vatamatoare pe considerentul ca nu ar fi un spor permanent. Resursele umane merg pe acelasi principiu si la calcularea indemnizatiei de concediu pentru personalul contractual, nu aplica Codul muncii.
Buna ziua,
Sunt functionar public intr-o primarie si cred ca indemnizatia de concediu de odihna nu este calculata corect. Precizez ca beneficiez de spor de conditii vatamatoare si indemnizatia de hrana. Nu am functie de conducere, nu sunt in proiecte europene si nici CFP. As dori sa stiu daca in salariul baza calcul ar trebui inclus atat sporul de conditii vatamatoare cat si indemnizatia de hrana desigur calculate in raport cu numarul de zile lucrate in luna respectiva si apoi determinata indemnizatia de concediu. In cazul meu salariul baza calcul este acelasi cu salariul de incadrare care se imparte la numarul de zile lucratoare rezultand coantumul indemnizatiei de concediu pentru o zi.
Va multumesc!
Multumesc! O zi buna!
Buna ziua
In LEGEA nr. 221 din 26 iulie 2021pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata în MONITORUL OFICIAL nr. 732 din 26 iulie 2021 in art.21, alin (1) se precizeaza ca persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
Eu am facut primele doua doze in luna aprilie si mai iar cea de a treia la sfarsitul lunii noiembrie. In cazul in care legea 221/2021 a fost adoptata in luna iulie, eu la cate zile libere am dreptul?
Va multumesc
Răspuns la discuția Bani dati cu imprumut
Eu speram ca mediatorul sa-l convinga sa ne vedem la discutii fiindca asa zisul prieten nu ne mai raspunde la telefon. In hartia pe care am reusit sa o obtin se angajase ca ne restituie banii in sase luni dar in iunie anul acesta se implineste un an de la acel termen. Noi am scos banii din banca sa-l ajutam iar la data cand i-am dat banii ne-a spus ca ne da si dobanda aferenta. Eu as vrea sa obtin suma imprumutata (6000 lei) nici nu ma mai gandesc la dobanzile pierdute. Banii i-au fost dati in 2005, in valoare de 10000 lei dar am reusit sa recuperam 4000lei.
Răspuns la discuția Bani dati cu imprumut
Speram sa se poata prin mediator.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Am dat bani cu imprumut de ceva ani, timp in care m-am luptat sa-i recuperez si nu am reusit. Nu am facut act notarial pentru ca il consideram prieten. In anul 2012, am reusit sa-l fac sa-mi recunoasca in scris ca imi datoreaza bani. Aceasta hartie nu a fost facuta la notar dar a fost data in fata unui martor.
Cum as putea sa recuperez banii avand in vedere ca nu am bani pentru instanta?