avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani dati cu imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani dati cu imprumut

Buna ziua,
Am dat bani cu imprumut de ceva ani, timp in care m-am luptat sa-i recuperez si nu am reusit. Nu am facut act notarial pentru ca il consideram prieten. In anul 2012, am reusit sa-l fac sa-mi recunoasca in scris ca imi datoreaza bani. Aceasta hartie nu a fost facuta la notar dar a fost data in fata unui martor.
Cum as putea sa recuperez banii avand in vedere ca nu am bani pentru instanta?
Cel mai recent răspuns: Tdaniela , utilizator 15:42, 24 Aprilie 2013
daca vreti sa va recuperati banii tot in instanta veti ajunge daca nu veti cadea cu el la intelegere sa va dea banii de buna voie. :)
Speram sa se poata prin mediator.
Multumesc pentru raspuns.
prin mediator de ce nu? Insa prin mediator tot trebuie sa fiti fata in fata si sa va intelegeti...adica sa gasiti o solutie de compromis si sa va plateasca....A cadea la intelegere cu el asa cum va spuneam include si posibilitatea de a apela la un mediator..de ce nu?! :)
Eu speram ca mediatorul sa-l convinga sa ne vedem la discutii fiindca asa zisul prieten nu ne mai raspunde la telefon. In hartia pe care am reusit sa o obtin se angajase ca ne restituie banii in sase luni dar in iunie anul acesta se implineste un an de la acel termen. Noi am scos banii din banca sa-l ajutam iar la data cand i-am dat banii ne-a spus ca ne da si dobanda aferenta. Eu as vrea sa obtin suma imprumutata (6000 lei) nici nu ma mai gandesc la dobanzile pierdute. Banii i-au fost dati in 2005, in valoare de 10000 lei dar am reusit sa recuperam 4000lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie fara inscrisuri smmg smmg buna ziua, acum 8 luni am imprumutat unui prieten o suma de 2.000 lei cu promisiunea acestuia de a-i inapoia in 2 luni....nimic pana in momentul de ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)