avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_29

Activitate Alex_29

Cabinet de avocat a scris:

In general persoanele din aceste centre sunt linistite pentru ca sunt sedate. In opinia mea, in aceste centre nu le sunt respectate drepturile de baza, li se incalca demnitatea, libertatea... si lista e lunga.
Nu imi pare ca ati incercat sa va ajutati juridic. Va bate dar ea are dovezi ca e fost lovita?
Din ce spuneti nu e fara discernamant, contactaati un avocat, sunati la politie caned e violenta, evacuati-o. Sigur ca are ceva cu dv., ati divortat si ea nu voia. Nu imi e clara situatia, din pacate, de unde aveti toate informatiile acestea juridice, majoritatea nu sunt corecte si va impiedica sa faceti ceva. Nu stiu ce ati facut, ca demersuri, pana acum, pare ca mai nimic.
Daca doriti sa iesiti din aceasta situatie, faceti ceva, nu mai stati.

Da...vad ca intelegeti dilema noastra, de ce nu am vrut sa o lasam pe strazi dar nici in unul din aceste centre...

Noi tot timpul am spus "Las-o in pace, nu e in toate mintile" pana relativ recent, dar de vre-o 3 ani am inceput si noi sa adunam dovezi. Avem un folder intreg cu filmari cand este violenta, cand ne ameninta, cand ne-a batut, cand a taiat cablul de la TV si m-a biciuit cu el am mers si eu la INML ...etc

Ea are de la INML doua certificate specificand ca "este posibil sa fi fost lovita", dar stiti de cand? De cand EA dadea in noi iar noi ne-am aparat tinand mana cu, care dorea sa ne loveasca! Si ea a luat chestia asta si a transformat-o intr-un certificat INML ca "este posibil sa fi fost lovita!" Doamne....cum ii merge capul!

In ultimele 2 saptamani numai prin politii ne-a tinut, cu zeci de plangeri ptr diverse chestii unele in dublu sau triplu exemplar ptr aceeasi chestie. M-a reclamat si la ANAF ca sa dovedesc de unde am eu bani sa platesc chiria apartamentului....de unde mai femeie din salariu! In plus declara in fiecare zi cum ne va face viata un iad pana la ultima suflare chiar daca ne mutam. Este cunoscuta aici la sectia 26 cu toate astea...ne-a si spus unul din agentii sefi ca el o trece pe o lista de pers cu probleme dar cand mai face plangeri n-au ce face trebuie sa ne cheme, ca asa e procedura.

Nu am vrut sa ii fie rau dar vedem ca ea nu ne lasa sa traim deci ...dorim sa scapam cu viata in momentul acesta, aproape literalmente deoarece de 3 ori a luat cutit, furculita sau foarfec si s-a aruncat asupra mea...inca mai am semne de la incidentul cu furculita a vrut sa mi-o bage in brat dar m-am ferit si au ramas doar cicatrici.

Am incercat sa contactam 2 avocati dar nu au dorit sa preia cazul. Au spus ca nu e de competenta lor, e complex, atata tot. Nici nu s-au uitat pe folderul nostru, nimic.
Buna ziua,

Declaratia 10? Pentru un PFA, ce are business cu firme din UE? Nu prea pare sa aiba legatura, oare nu inteleg eu ceva? Scuze.
Buna seara, cum obtin CIF-ul dupa infiintare?
Am sunat la 4 contabili, unul mi-a spus ca vine cu certificatul de infiintare (NU a venit), altul ca CIF e doar cod de TVA (??) , altul ca trebuie sa merg la ANAF, altul ca trebuie sa merg la registrul comertului.

.........online nu gasesc mai nimic despre CIF, doar CUI...

Multumesc mult!
Asa voiam si noi, dar problema este ca ne-a facut reclamatii (mai ales mie, are ce are cu mine), si a amenintat ca ne da in judecata pentru diverse lucruri (de exemplu are un certificat medico-legal ce spune ca prezinta lovituri superficiale si exista posibilitatea sa fi fost lovita cu un obiect tare - vrea sa il foloseasca sa ne dea in judecata ca am batut-o dar Dumnezeu mi-e martor nu am atins-o, ea e cea care ne bate cu cozile de matura si diverse alte obiecte)....

...daca nu ii lasam o adresa cand ne mutam, atunci daca totusi ne da in judecata nu va sti judecatoria unde sa ne notifice, noi nu ne vom prezenta in aparare si....ea castiga din oficiu, nu?

Offf.....
gi-jane2 a scris:

Eu nu vad cu ce va poate ajuta un avocat, nu aveti pe cine da în judecata, e un om bolnav și pare si tanara, nu o internează nimeni pe termen lung. Statul nu se implica, lasa totul în seama familiei, nu sunt multe cămine spital, ca să va convingeti, mergeti la dgaspc sa vedeți ce variante sunt.
Doamna nu a muncit niciodată? Poate se poate încadra in grad de handicap.

Liliana Gradinaru a scris:

Din pacate, statul nu are capacitate institutionala de a se ingriji de acesti oameni si, chiar daca ar putea, consider ca nu le-ar respecta drepturile. Ei nu pot fi inchisi.
In mod curent familia trebuie sa aiba grija de familie. Nu stiu daca ii datorati vreun fel de intretinere fostei sotii, dar fiica, daca este majora, ii datoreaza ingrijire mamei sale.
Nu cunosc de ce sufera anume, insa ar fi bine sa va faceti un plan impreuna, dv. si fiica, asa incat si mama ei sa fie ingrijita. Presupun ca odata a fost buna de sotie, de mama. Regret situatia actuala, insa institutionalizarea ei pe termen lung nu o vad ca o solutie legala.
Nu cunosc daca are discernamant, in ce baza va urmareste, de ce, daca puteti sa schimbati locuinta etc.

Fosta sotie nu a muncit aproape niciodata, doar putin timp, acum 40 de ani doar pentru aproximativ 2 ani, atat. Tot timpul declara ca ea nu va fi sluga nimanui, ci doar sefa de casa de moda.....

Problema NU este de a sprijini financiar persoana sau nu. Problema este ca respectiva literalmente ne bate, ne urmareste, da zeci (nu glumesc) de telefoane la politie, mi-a facut sesizare cica sa dovedesc de une am eu bani sa platesc chiria apartamentului in care stam toti 3 (de la job, nu am alte venituri stabile decat job-ul momentan) si constant ne hartuieste furand lucruri din casa, stricand ce poate si este al meu, amenintand cum ne va infunda ea sa stam la Rahova pentru diverse lucruri care eu nu am competenta sa stiu daca ar fi sau nu luate in serios...de exemplu cum am avut eu un venit acum vre-o 6 luni, am vandut o tableta unui coleg de serviciu...eu zic ca nu dar nu stiu?

La divort (in instanta, refuza divortul la notar pe motiv ca -citez- "ASA VREAU EU!" ) i-am lasat aproape toate bunurile comune doar sa scap.

Eu si fiica incercam sa ne mutam, dar ea va continua sa ne hartuie. Dorim sa facem ceva sa o oprim, si nu stim ce. Daca are nevoie de ajutor financiar bineinteles ca o vom ajuta...daca accepta, pana acum am tot incercat sa ii spunem sa se mute si ii platim chiria dar a refuzat....

Tot ce stim este ca nu mai putem continua asa...este extenuant. Am inteles ca se poate lua in tutela sau ceva...nu stiu.

Multumesc mult!
Din pacate asta facem de cativa ani.. 7,8...internari non-volutare cand e foarte, foarte rau in rest tacem.
Sta in apartamentul inchiriat de mine si fiica mea....
statul nu se implica în astfel de cazuri și foștii soti își datoreaza intretinere dacă e vb de boala intervenita în timpul casatoriei.

Asta nu stiu, care este legislatia in astfel de cazuri? De asta voiam sa vorbesc cu un avocat...dar la cei la care am sunat mi s-a spus ca sunt competente multiple si nu au expertiza....
Ultima solutie este doar sa plecam...asa...dar nu voiam sa o lasam pe strazi ea neavand venit ca na, suntem oameni, am fost candva o familie...
Eu (fostul sot, divortat de 2 ani), fiica, si are o sora instrainata de multi ani.
Inteleg, si pentru avocat ce specializari ar trebui sa caut? Pare mai complicat decat doar dreptul familie dar nu stiu...
Multumesc!!
Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma concedieze, constant face scandal, mi-a incendiat laptop-ul, mi-a facut reclamatii false de abuz, politia locala deja o cunoaste...etc.

Are multiple internari la Obregia la activ.

Refuza sa plece din apartamentul inchiriat pe numele meu. Doresc sa ma mut, dar am mai incercat o data si ne-a urmarit pana a intrat cu forta in apartament si nu a mai plecat. Mi s-a spus ca eu sau fiica mea trebuie sa fim responsabili de ea pentru totdeauna deoarece este bolnava mintal dar nu dorim acest lucru deoarece ea este violenta si o amenintare constanta.

Ce optiuni sunt in cazuri ca acesta?

Multumesc mult!
Fosta sotie (locuim inca impreuna, refuza sa se mute) mi-a incendiat laptop-ul cand nu eram acasa. In afara de a merge la sectie sa reclam, ce altceva pot face? Am citit ceva despre distrugerea proprietatii dar nu stiu cum se aplica.

Multumesc mult!!