Cabinet de avocat a scris:
In general persoanele din aceste centre sunt linistite pentru ca sunt sedate. In opinia mea, in aceste centre nu le sunt respectate drepturile de baza, li se incalca demnitatea, libertatea... si lista e lunga.
Nu imi pare ca ati incercat sa va ajutati juridic. Va bate dar ea are dovezi ca e fost lovita?
Din ce spuneti nu e fara discernamant, contactaati un avocat, sunati la politie caned e violenta, evacuati-o. Sigur ca are ceva cu dv., ati divortat si ea nu voia. Nu imi e clara situatia, din pacate, de unde aveti toate informatiile acestea juridice, majoritatea nu sunt corecte si va impiedica sa faceti ceva. Nu stiu ce ati facut, ca demersuri, pana acum, pare ca mai nimic.
Daca doriti sa iesiti din aceasta situatie, faceti ceva, nu mai stati.
Da...vad ca intelegeti dilema noastra, de ce nu am vrut sa o lasam pe strazi dar nici in unul din aceste centre...
Noi tot timpul am spus "Las-o in pace, nu e in toate mintile" pana relativ recent, dar de vre-o 3 ani am inceput si noi sa adunam dovezi. Avem un folder intreg cu filmari cand este violenta, cand ne ameninta, cand ne-a batut, cand a taiat cablul de la TV si m-a biciuit cu el am mers si eu la INML ...etc
Ea are de la INML doua certificate specificand ca "este posibil sa fi fost lovita", dar stiti de cand? De cand EA dadea in noi iar noi ne-am aparat tinand mana cu, care dorea sa ne loveasca! Si ea a luat chestia asta si a transformat-o intr-un certificat INML ca "este posibil sa fi fost lovita!" Doamne....cum ii merge capul!
In ultimele 2 saptamani numai prin politii ne-a tinut, cu zeci de plangeri ptr diverse chestii unele in dublu sau triplu exemplar ptr aceeasi chestie. M-a reclamat si la ANAF ca sa dovedesc de unde am eu bani sa platesc chiria apartamentului....de unde mai femeie din salariu! In plus declara in fiecare zi cum ne va face viata un iad pana la ultima suflare chiar daca ne mutam. Este cunoscuta aici la sectia 26 cu toate astea...ne-a si spus unul din agentii sefi ca el o trece pe o lista de pers cu probleme dar cand mai face plangeri n-au ce face trebuie sa ne cheme, ca asa e procedura.
Nu am vrut sa ii fie rau dar vedem ca ea nu ne lasa sa traim deci ...dorim sa scapam cu viata in momentul acesta, aproape literalmente deoarece de 3 ori a luat cutit, furculita sau foarfec si s-a aruncat asupra mea...inca mai am semne de la incidentul cu furculita a vrut sa mi-o bage in brat dar m-am ferit si au ramas doar cicatrici.
Am incercat sa contactam 2 avocati dar nu au dorit sa preia cazul. Au spus ca nu e de competenta lor, e complex, atata tot. Nici nu s-au uitat pe folderul nostru, nimic.