avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate SorinBv

Activitate SorinBv

Răspuns la discuția Pensie de Invaliditate.
Va multumesc domnule Carp.
Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 222 de lei,și vreau sa știu dacă doar atât voi primi sau va fi altă suma pe cuponul de pensie. Cauza invalidității art 68 Alin 1 lit C + art 73. Stagiul de cotizare necesar 20 de ani. Stagiul total de cotizare realizat 9 ani,11 luni,28 zile,nr total puncte realizate 6,74786 punctajul mediu anual 0,22172 ,valoarea punctului de pensie 1000 lei. Vreau sa stiu daca s-a calculat corect,sau trebuie sa fac contestație, și dacă pensia va fi suplimentată pe cuponul de pensie cu o altă sumă .Va multumesc.
Răspuns la discuția Reevaluare persoana handicap grav
Va multumesc ptr. raspuns si ptr.interesul acordat.Bineinteles ca am pus intrebari,medicilor(ortoped si internist).Raspunsul domniilor lor a fost clar....bontul nu se poate proteza,nici acum nici mai tarziu si oricum rolul comisie este sa evalueze un handicap si sa-l incadreze in grad nicidecum sa emita ipoteze despre o posibila protezare.
Buna ziua.Ma framanta o problema de ceva timp.In urma unei afectiuni circulatorii(arterita obliteranta),am ramas fara membrul inferior drept,anul trecut in ianuarie.In februarie 2012 mi s-a eliberat un certificat de handicap cu grad 1(grav)pe o perioadade 12 luni.Anul acesta ,in februarie, am fost din nou la comisie ptr. reevaluare.Am cerzut ca voi fi chemat ultima oara dar dezamagire.Am fost chemat din nou in iulie(dupa 6 luni).Am fost consultat din nou de catre medicii specialisti(ortoped si interne)care nu mi-au dat aviz favorabil ptr.protezare.Din nou comisia a considerat ca este necsara o noua reevaluare,a cazului meu,dupa 6 luni.Chiar ma intreb daca cei din comisie inca mai au speranta ca imi va creste piciorul,altfel nu-mi explic,de ce vor sa ma vada de doua ori pe an.Daca ma poate sfatui cineva,cum sa-i determin sa-mi dea certificatul cu termen nerevizuibil.Cedeti-ma ca este greu,ca din sase in sase luni,sa umbli pe la doctori si comisii.Si credeti-ma ca este imposibil sa "mimezi"amputatia unui membru.Va multumesc.
Vreau sa construiesc,un monument funerar,la cimitirul unde este inmormantat tatal meu.(o cruce din marmura).Preotul bisericii,care administreaza cimitirul,imi impune un producator,de astfel de monumente si nu este de acord sa realizez acest monument cu o alta firma.Intrebarea mea este daca,preotul are acest privilegiu,legal de a impune acest lucru.Va multumesc.