avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reevaluare persoana handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reevaluare persoana handicap grav

Buna ziua.Ma framanta o problema de ceva timp.In urma unei afectiuni circulatorii(arterita obliteranta),am ramas fara membrul inferior drept,anul trecut in ianuarie.In februarie 2012 mi s-a eliberat un certificat de handicap cu grad 1(grav)pe o perioadade 12 luni.Anul acesta ,in februarie, am fost din nou la comisie ptr. reevaluare.Am cerzut ca voi fi chemat ultima oara dar dezamagire.Am fost chemat din nou in iulie(dupa 6 luni).Am fost consultat din nou de catre medicii specialisti(ortoped si interne)care nu mi-au dat aviz favorabil ptr.protezare.Din nou comisia a considerat ca este necsara o noua reevaluare,a cazului meu,dupa 6 luni.Chiar ma intreb daca cei din comisie inca mai au speranta ca imi va creste piciorul,altfel nu-mi explic,de ce vor sa ma vada de doua ori pe an.Daca ma poate sfatui cineva,cum sa-i determin sa-mi dea certificatul cu termen nerevizuibil.Cedeti-ma ca este greu,ca din sase in sase luni,sa umbli pe la doctori si comisii.Si credeti-ma ca este imposibil sa "mimezi"amputatia unui membru.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:20, 28 August 2013
1. Nu este vorba ca o sa va creasca piciorul la loc, nimeni nu poate pretinde asa ceva.

2. - Medicul trebuia sa va explice de ce este nevoie de a reveni in 6 luni.
- S-ar putea ca pentru protezare trebuie ca anumiti parametri medicali sa aiba anumite valori (nu ma pricep eu) si de aceea trebuie sa va revada.
- Poate este bine sa intrebati si medicul de familie sau un medic ortoped care va poate raspunde.
Va multumesc ptr. raspuns si ptr.interesul acordat.Bineinteles ca am pus intrebari,medicilor(ortoped si internist).Raspunsul domniilor lor a fost clar....bontul nu se poate proteza,nici acum nici mai tarziu si oricum rolul comisie este sa evalueze un handicap si sa-l incadreze in grad nicidecum sa emita ipoteze despre o posibila protezare.
Puteti pune intrebarea si la Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap, pe e-mail, la:
registratura@anph.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap Ionuț RAICU Ionuț RAICU Buna ziua, Mama mea (49 ani) a suferit un accident de munca (strivire la presa) din care i-au fost amputate 4 degete de la mana stanga. (Degetul mare ... (vezi toată discuția)
Handicap major - umilinta din partea statului roman! gabriel8 gabriel8 Buna ziua, Pentru inceput va expun foarte pe scurt situatia mea:in urma unui accident de munca in 1996,si a 33 de interventii chirurgicale efectuate in ... (vezi toată discuția)