avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Handicap major - umilinta din partea statului roman!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Handicap major - umilinta din partea statului roman!

Buna ziua,
Pentru inceput va expun foarte pe scurt situatia mea:in urma unui accident de munca in 1996,si a 33 de interventii chirurgicale efectuate in timp,in august 2006 mi-a fost amputat piciorul stang.Am depus actele la comisia medicala pentru pers.cu handicap din Buzau,am primit decizia definitiva cu incadrarea in gr.2 (accentuat).La comisia medicala pentru pensia de stat,am fost chemat in fiecare an la revizuire inca din 1997,si chiar dupa 2006 dupa amputatie.Sant constient ca aceasta afectiune a mea (amputatia),nu este o afectiune tratabila,care in urma unui tratament sa se vindece sau sa se amelioreze de la un an la altul.Dupa amputare sant umilit an de an prin drumuri la medici,ore nesfarsite de asteptari (in picioare)pe la diverse cabine medicale pentru obtinerea avizelor medicale,din care sa rezulte ceva ce se vede cu ochiul liber:faptul ca nu am un picior.Ieri am avut comisia,si mi-au dat cu revizuire pentru 2012. 24.07.Gata!Nu mai suport atata umilinta!Vreau sa dau statul roman in judecata!De felul meu sant foarte rabdator,dar nu mai suport sa fiu umilit mai departe.Asistenta doctorului de la comisie mi-a spus ca voi fii chemat anual la revizuire,pana voi implini varsta de pensionare (65 ani)!Chiar si fara un picior,SANT TOTUSI OM!MA SIMT OM!Si ca atare,pe langa obligatii am si drepturi.Vreau sa ma consiliati (in timp util)in acest demers ce vreau sa-l demarez.Din start va spun ca voi solicita doua lucruri instantei de judecata:despagubiri morale pentru umilinta indurata in toti acesti ani,si modificare (in termen de 90 de zile de la emiterea hotararii judecatoresti)legislatiei in privinta reviziilor medicale,ca persoanele cu orice fel de amputatie sa fie nerevizuibile!Sant convins ca nu sant singurul in aceasta situatie in aceasta tara,si deci ma simt obligat ca prin acest demers al meu sa pot ajuta si alte persoane,pentru a nu mai trece prin ceea ce am trecut eu.Macar atat sa pot face pentru cei mai putin favorizati de soarta.
Inca o data,va rog sa ma ajutati numai cu sfaturi calificate,si va multumesc anticipat (chiar si numai pentru lecturarea acestui post).
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:01, 20 Iulie 2011
Eu zic ca e cazul sa va calmati. ANPH lucreaza dupa anumite metodologii expres prevazute de lege. Sunteti chemat la comisie anual pt ca aveti gradul II si suferinta se poate agrava sau da complicatii, astfel incat sa fiti incadrat in gradul I. Puteti face insa un demers: pt cazuri de amputatie, daca medicul de familie nu constata agravarea sau complicatii ale altor boli, sa se simplifice procedura si documentatia necesara. Multa sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
emil6702, utilizator
noi suntem de vina ca am invatat doctorii cu putina spaga si apoi legile sunt facute de cei ce iau mai multa spaga cei care vor suferii sunt oameni ca d-voastra si dupa aceaia noi
emil6702 a scris:

Eu zic ca e cazul sa va calmati. ANPH lucreaza dupa anumite metodologii expres prevazute de lege. Sunteti chemat la comisie anual pt ca aveti gradul II si suferinta se poate agrava sau da complicatii, astfel incat sa fiti incadrat in gradul I.


Nu are legatura cu agravarea starii si posibilitatea de a schmiba gradul.Chiar si o persoana cu grad accentuat, sau mediu, permanent, care nu mai este nevoit sa mearga la comisii, in cazul in care starea i se agraveaza are posibilitatea sa mearga la Comisia de expertiza si sa solicite reevaluarea datorita agravarii afectinilor sale.
Nu ANPH lucreaza dupa anumite metodologii si nu mai este ANPH, este Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap., Comisiile de expertiza a persoanelor cu handicap lucreaza dupa propria politica.Sa fim seriosi, un picior nu mai creste, si nici nu poate fi transplantat, nu in tara noastra.
Domnul Gabriel are dreptate, exista foarte multe persoane cu handicap ce au doar cativa ani in campul muncii insa au primit incadrare permanent.
Domnule Gabriel eu va sfatuiesc sa va adresati Comisiei Superioare de Expertiza a persoanelor cu handicap, apoi, in functie de raspuns, va orientati daca va adresati sau nu instantei.
Din punct de vedere al pensiei de invaliditate, care presupun ca este gradul 2, nu vi se va da permanent, pana la implinirea stagiului de cotizare, deoarece aveti doar un picior amputat, se considera ca puteti pune proteza si puteti sa fiti incadrat in munca, doar daca nu mai aveti si alte afectiuni.
Pentru protezarea membrului trebuie sa va adresati CJAS.

byngarz a scris:

noi suntem de vina ca am invatat doctorii cu putina spaga si apoi legile sunt facute de cei ce iau mai multa spaga cei care vor suferii sunt oameni ca d-voastra si dupa aceaia noi


sa stiti ca majoritatea legilor sunt foarte bune, problema este la cel insarcinat cu aplicarea legii, adica la functionari, pentru ca ei nu respecta normele si le da un alt sens.
aly_yoana a scris:

Domnul Gabriel are dreptate, exista foarte multe persoane cu handicap ce au doar cativa ani in campul muncii insa au primit incadrare permanent...
Acum ce facem pe forum, ne apucam sa comentam racilele societatii? Eu am o ruda grad 1 in comisie si sunt in tema, stiu ce vorbesc, chiar daca si-a schimbat denumirea. Si pt ala cu spaga: la cati trebuie sa dea spaga si pt. ce, pt 234 lei/luna? Credeti ca se merita? Daca va zic ca persoana de care vb trebuie sa intocmeasca 50 dosare/zi, pt 900 lei/luna, ce mai ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grad de handicap rusumariana rusumariana buna ! salut cu respect ! as vrea sa va rog sa imi raspundeti la o intrebare. daca tatal meu are ambele picioare amputate, are dreptul la insotitor sau ... (vezi toată discuția)
Reevaluare persoana handicap grav SorinBv SorinBv Buna ziua.Ma framanta o problema de ceva timp.In urma unei afectiuni circulatorii(arterita obliteranta),am ramas fara membrul inferior drept,anul trecut in ... (vezi toată discuția)