1. Este vorba de indemnizatie pentru persoane cu handicap.
2. Va adresati Agentiei Judetene pentru Persoane cu Handicap, prin Primaria de care apartineti, sa vedeti daca indepliniti conditiile.
3. Pentru a avea mai multe informatii cititi Legea nr. 448 din 06/12/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Socrul dumneavoastra poate fi incadrat intr-un grad de handicap, datorita faptului ca a suferit un handicap permanent prin amputatia a unei parti din membrul inferior.
Mergeti la inspectoratul teritorial de handicap din judetul dv, cu un dosar ce va trebui sa contina urmatoarele acte : copie CI titular solicitare expertiza, cupon pensie de invaliditate, sau cupon pensie de stat (daca nu are venituri, adeverinta de venit, eliberata de Administratia Financiara in a carei raza teritoriala domiciliati), acte medicale vechi si recente din care sa reiasa diagnosticul, atat ortoped, cat si neurolog, deoarece prin amputare au fost afectati nervii, va trebuie un examen medical si de la un medic de medicina cardiovasculara, dar si de la un medic psihiatru, deoarece, prin amputatie socrul dv a suferit si o trauma psihica ce se va amplifica in timp.
Cu acest dosar mergeti la Inspectorat unde socrul dv va trebui sa completeze o cerere tip, apoi vi se va da un nr de inregistrare si vi se va spune ziua in care ati fost programati.
Insa socrul dv se incadreaza in gradul grav de handicap, fara insotitor, deoarece handicapul suferit este protezabil.
Daca socrul dv nu se poate misca absolut deloc, atunci i se va da gradul 1 cu insotitor, daca insa este independent, atunci dupa incadrarea in grad va fi indrumat de catre comisie, catre Casa de Asigurari de Sanatate, sa solicite o proteza.
Din pacate, nici la cazurile grave, ce necesita insotitor, nu prea se mai acorda insotitor, deoarece se considera ca au familie si ca familia este obligata sa ii ingrijeasca, se acorda insotitor, la persoanele fara venituri, fara familie.