Buna ziua,numele meu este Valentin si as dori si eu lamuriri intr-o problema.Sunt divortat,am un baiat minor care sta cu mama lui,dar avand custodie comuna,eu fiind parinte nerezident.Mama baiatului a plecat din tara cateva zile,eu nu am fost informat deloc de aceasta plecare(este stric problema ei ce face cu timpul ei)si nici cu cine ramane minorul.Nu am stiut cateva zile nimic de el,apoi am fost la gradinita sa il vad si asa am reusit sa stau putin timp cu el.Din spusele lui el a ramas cu prietenul ei.Ce as putea face in aceasta situatie?Multumesc
pai de catre ea mi se cer acesti bani.nu am inceput inca divortul.
Dar pe langa situatia prezentata cu toate platile mi se mai cere si o suma de bani ca fiind pensia de intretinere pentru copil(e vorba de400 de lei).Ce sau cum sa fac in acest caz?
Am convenit verbal de comun acord ca,copilul minor, sa stea o zi la mine o zi la sotie,un week-end la mine un week-end la ea.Tin sa mentionez ca amandoi suntem lucratori si ca amandoi contribuim financiar la buna lui crestere(gradinita se plateste in fiecare luna de catre ficare,asigurarea de viata la fel; o luna eu o luna ea).Am hotarat sa fie custodie comuna cu rezidenta la ea,deci va mai trebui sa platesc pensia de intretinere?Sau cum pot vedea daca ea plateste pensia de intretinere?
Mersi,dar as vrea sa stiu ce este de facut in cazul in care nu ii va conveni.Am citit despre custodia comuna si despre parinte custodian,parinte necustodian,parinte rezident si cel nerezident si de fapt trebuie sa venim amandoi cu aceiasi suma de bani,indiferent de castigul fiecaruia,corect?Se poate face un cont comun pentru copil in care accasul sa se poate face doar impreuna la el?
Din pacate nu prea reusim sa ne intelegem la aceasta parte,pentru ca pa langa aceste plati catre copil mi se mai cere o suma de bani pentru copil.Este normal sa mai dau si acea suma de bani?Mersi
Am convenit verbal de comun acord ca,copilul minor, sa stea o zi la mine o zi la sotie,un week-end la mine un week-end la ea.Tin sa mentionez ca amandoi suntem lucratori si ca amandoi contribuim financiar la buna lui crestere(gradinita se plateste in fiecare luna de catre ficare,asigurarea de viata la fel; o luna eu o luna ea).Am hotarat sa fie custodie comuna cu rezidenta la ea,deci va mai trebui sa platesc pensia de intretinere?Mersi
Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc