Am convenit verbal de comun acord ca,copilul minor, sa stea o zi la mine o zi la sotie,un week-end la mine un week-end la ea.Tin sa mentionez ca amandoi suntem lucratori si ca amandoi contribuim financiar la buna lui crestere(gradinita se plateste in fiecare luna de catre ficare,asigurarea de viata la fel; o luna eu o luna ea).Am hotarat sa fie custodie comuna cu rezidenta la ea,deci va mai trebui sa platesc pensia de intretinere?Sau cum pot vedea daca ea plateste pensia de intretinere?
Daca minorul sta in mod egal la ambii parinti si acestia contribuie in mod egal la cresterea minorului atunci niciunul dintre parinti nu va fi obligat la plata unei pensii de intretinere.
Dar pe langa situatia prezentata cu toate platile mi se mai cere si o suma de bani ca fiind pensia de intretinere pentru copil(e vorba de400 de lei).Ce sau cum sa fac in acest caz?
Ii explicati situatia din punct de vedere juridic si faptic ca nu doriti sa achitati acesti bani suplimentar, ca nu vedeti pt ce ar fi ei achitati. Incercati sa va intelegeti amiabil daca si pana acum v-ati inteles si a fost totul bine. Este si in interesul dvs si al copilului Poate reusiti un divort la notar.
Oricum toate aceste intelegeri ale dvs vor trebui sa fie oarecum parafate in scris, sa devina oficiale, fie la notar, fie la instanta pt ca timpul trece, oamenii si interesele lor se mai schimba si va veti trezi cu tot felul de probleme.
Custodie comuna
craciun15
buna ziua
asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)