avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate maria6684

Activitate maria6684

Răspuns la discuția MOSTENIRE
Si daca dupa indeplinirea tuturor acestor proceduri celalalt mostenitor ,cu domiciliu necunoscut , nu se prezinta ,mai are calitatea de mostenitor sau o pierde?
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Puteti sa-mi spuneti ceva de procedura aceasta standart?Multumesc
Discuție mostenire1
Sotul are un copil din alta casatorie ,cu sotia actuala nu are copii, au cumparat un apartament,sotul a decedat ,la mostenire a venit si baiatul din prima casatorie cu procentul lui ;sotia ramasa in viata a facut act de vinzare cumparare a partii ei la o nepoata ., exista posibilitatea atacarii actului de vinzare cumparare de catre ceilalti nepoti?Multumesc
Discuție MOSTENIRE
Cum se poate dezbate o mostenire de care beneficiaza 2 nepoti ,unul locuind in Romania si celalalt este plecat de vreo 40 de ani din tara si nu exista nici o informatie unde s-ar afla sau daca mai traieste ,parintii acestuia fiind la randul lor decedati,Exista o modalitate de rezolvare?Va multumesc
Joha a scris:

daca nepotul casatorit are 6 copii, mama acestuia nu poate sa l mosteneasca pe el, la mostenirea nepotului vin sotia si cei 6 copii.

dar cele 2 terenuri primite ca zestre le poate instraina ?Fiindca legat de unul din aceste terenuri i s-a spus la primarie ca nu poate vinde ..mai sus cineva mi-a raspuns ca e posibil...va rog confirmati-mi posibilitatea ..multumesc

intr-o casatorie ca a avut loc in 1955 ,fata a venit cu 2 proprietati de pamant agricol ca zestre ..in 1961 sotul decedeaza si sotia ramane in casa socrilor impreuna cu baiatul rezultat din casatorie ;nu se face succesiune dupa sot ;in urma mortii socrilor in '86 se face succesiune si se trece unic mostenitor nepotul ..in 2010 moare nepotul care era casatorit cu 6 copii ..mama lui nu face succesiune din lipsa de mijloace materiale ..in registrul agricol e trecuta la pozitie separata cu cele 2 bucati de pamant primite ca zestre iar fiul decedat are pozitie separata cu casa si gradina ..mama lui platind intreg impozitul ..si in prezent i s-a spus ca nu poate instraina nici o bucata de pamant deoarece nu s-a facut succesiunea dupa fiu ..va rog mult imi puteti da o idee asupra a ce ar putea face ?multumesc