avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de mostenire mai are o nora?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de mostenire mai are o nora?

intr-o casatorie ca a avut loc in 1955 ,fata a venit cu 2 proprietati de pamant agricol ca zestre ..in 1961 sotul decedeaza si sotia ramane in casa socrilor impreuna cu baiatul rezultat din casatorie ;nu se face succesiune dupa sot ;in urma mortii socrilor in '86 se face succesiune si se trece unic mostenitor nepotul ..in 2010 moare nepotul care era casatorit cu 6 copii ..mama lui nu face succesiune din lipsa de mijloace materiale ..in registrul agricol e trecuta la pozitie separata cu cele 2 bucati de pamant primite ca zestre iar fiul decedat are pozitie separata cu casa si gradina ..mama lui platind intreg impozitul ..si in prezent i s-a spus ca nu poate instraina nici o bucata de pamant deoarece nu s-a facut succesiunea dupa fiu ..va rog mult imi puteti da o idee asupra a ce ar putea face ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:15, 26 Aprilie 2013
maria6684 a scris:

in prezent i s-a spus ca nu poate instraina nici o bucata de pamant deoarece nu s-a facut succesiunea dupa fiu

Este adevarat,nu poate instraina proprietatile mostenite de la fiu pana nu se dezbate succesiunea.
Poate sa instraineze doar terenurile pe care le-a primit ca zestre,doar acele terenuri ii apartin.
daca nepotul casatorit are 6 copii, mama acestuia nu poate sa l mosteneasca pe el, la mostenirea nepotului vin sotia si cei 6 copii.
Joha a scris:

daca nepotul casatorit are 6 copii, mama acestuia nu poate sa l mosteneasca pe el, la mostenirea nepotului vin sotia si cei 6 copii.

dar cele 2 terenuri primite ca zestre le poate instraina ?Fiindca legat de unul din aceste terenuri i s-a spus la primarie ca nu poate vinde ..mai sus cineva mi-a raspuns ca e posibil...va rog confirmati-mi posibilitatea ..multumesc

maria6684 a scris:

intr-o casatorie ca a avut loc in 1955 ,fata a venit cu 2 proprietati de pamant agricol ca zestre ..

terenurile sunt pe numele fetei,asa se intelege din detaliile date de dvs. Puteti sa ne spuneti ce motive a gasit primaria de v-a zis ca nu poate instraina un teren din cele 2 ? E clar ca terenurile primite ca zestre e pe numele femeii ( asa inteleg ),asa ca poate sa le instraineze.

Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Tarzan2012, utilizator
Daca d-na in cauza nu are titlu de proprietate pe numele dansei pentru cele doua terenuri, nu le poate vinde. Din ce am dedus eu ca poveste, nora a venit cu zestre cu tot in casa socrilor si au trait la comun... terenurile respective au fost preluate de CAP? Daca da, cine a facut cererea de inscriere in CAP? Cine a cerut (daca a cerut) reconstituirea dreptului de proprietate dupa 1990? Pentru ca doar in baza unei file de registru agricol, nu se poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere juridica privind masa succesorala niculaet niculaet Bună seara! Va rog si eu un raspuns pentru următoarea situatie. În 1995, socrul meu și surorile, sale au convenit tacit sa împartă succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune a1h4 a1h4 Am o intrebare , trebuie sa deschid succesiunea dupa tatal meu decedat in mai 2014. Mama traieste si suntem 5 frati. Eu locuiesc cu parintii sunt necasatorita ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma decesului tatalui meu? coze coze Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a ... (vezi toată discuția)