avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire1

Sotul are un copil din alta casatorie ,cu sotia actuala nu are copii, au cumparat un apartament,sotul a decedat ,la mostenire a venit si baiatul din prima casatorie cu procentul lui ;sotia ramasa in viata a facut act de vinzare cumparare a partii ei la o nepoata ., exista posibilitatea atacarii actului de vinzare cumparare de catre ceilalti nepoti?Multumesc
Buna dimineata,

in principiu actul de vanzare cumparare este atacabil, in situaia in care ceilalti nepoti pot demonstra un interes in acest sens.

Ex: Nepoata careia i-a vandut s-a obligat prin acel contract, sa o intretina pe matusa pana la moarte si nu si-a indeplinit aceasta obligatie. In schimb o alta nepoata a facut acest lucru si chiar mai mult, a suportat si cheltuielile ocazionate de deces, putand sa faca dovada cu acte si martori. Acesta ar fi un ex., si de regula este motivul pentru care poate fi atacat contractul de vanzare cumparare.
Orice act este atacabil.
Ramane de vazut sansele de a castiga sau de a pierde.

Daca actul de vanzare-cumparare a fost facut cu respectarea tuturor conditiilor legale, sansele de a anula un astfel de act juridic sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare,reziliere,revocare....sau cum pot face sa anulez un act? julius jr julius jr Buna ziua! Am fost casatorit,sotia mea a decedat in 1983. Din aceasta casatorie a rezultat un copil. In 1985 m-am casatorit din nou cu o doamna fara copii. ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? mraicu2004 mraicu2004 Va supun atentiei urmatoarea problema a unei rude apropiate: In urma decesului sotului, a ramas un apartament(dobandit de ambii soti in timpul casatoriei). ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, cunosc o doamna in virsta careia ia murit matusa acum 2 ani.Ea a aflat de 3 luni de moartea matusii si a dat o declaratie la notar de acceptare a ... (vezi toată discuția)