Buna ziua! Am fost casatorit,sotia mea a decedat in 1983. Din aceasta casatorie a rezultat un copil. In 1985 m-am casatorit din nou cu o doamna fara copii. Din a doua casatorie nu au rezultat copii. Fiul meu la data mortii mamei sale avea 13 ani. Am facut succesiunea pentru casa cu fiul meu,doar ca la notar am declarat 300mp cu casa cu tot. Terenul pe care am construit aceea casa l-am cumparat cu prima sotie si tot in timpul casatoriei am ridicat si casa, in realitate teren=1000mp cumparati. In 1991 instigat de actuala sotie#-o,mi-am dat fiul afara din casa. Ne-am judecat, legea a impartit cum a gasit de cuviinta,dar tot pe 300mp cu casa cu tot. Si ca prostia mea sa fie definitiva:slap:in 1992 am facut la indemnul sotiei actuale contract de vinzare-cumparare pentru casa partea mea si158mp din cei 300,care mi-au fost atribuiti mie in urma judecatii,unei nepoate de-a sotiei. Acel act a fost facut fara nici-o clauza. Intre timp fiul acestei nepoate a fost condamnat pt tilharie urmata de deces victimei.Asta se intimpla in 2000.Acum mie frica ca se elibereaza si Vine peste mine mai ales ca titularul contractului{sotul nepoatei} a decedat in 2009 si de atunci relatiile s-au racit accentuat.Deci la ora actuala eu stau in casa facuta de mine{ cu prima sotie} cu cea dea doua sotie dar acum si ei ii este frica#-o de acest fiu de nepoata,care ar putea fii eliberat oricind! Mai pot face ceva sa stric acel contract de vinzare-cumparare? Sau poate fiul meu din prima casatorie sa atace cumva acel act? Va rog mult astept un raspuns urgent! Am 71 de ani iar sotia are 76 si nu e usor sa traim cu frica in san! Stiu ca am gresit mai ales ca fiul meu a ajuns om la casa lui,linistit,dar nu mai pot da timpul inapoi#-o:(( va multumesc
Avand in vedere faptul ca au trecut peste 3 ani de la data intocmirii actului de vanzare-cumparare nu cred ca aveti prea multe sanse sa anulati acel contract de vanzare cumparare. Singura sansa ar fi sa puteti dovedi ca nu ati primit niciun ban pe acea casa si sa cereti constatarea nulitatii absolute pentru lipsa cauzei actului juridic. sincer, nu cred insa ca aveti prea multe sanse.
Incercati sa demonstrati ca pretul contractului nu s-a platit. Art.184 C.p. civ. f- alsul va fi cercetat de instanta civila daca faceti dovada ca actiunea penala s-a prescris. Alta sansa nu exista.
Mostenire1
maria6684
Sotul are un copil din alta casatorie ,cu sotia actuala nu are copii, au cumparat un apartament,sotul a decedat ,la mostenire a venit si baiatul din prima ... (vezi toată discuția)