Cumnatului meu i-a fost anulat permisul de conducere pentru ca a savarsit o infractiune pe drumurilor publice, pentru care a primit o pedeapsa cu executare de 1 an.
La cat timp de la ispasirea pedepsei poate face din nou scoala de soferi pentru a obtine un nou permis? Serviciul lui depinde de obtinerea permisului, asa ca este foarte important sa aflam raspunsul la aceasta intrebare.
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza zilele muncite in GAZ Bragadiru(Gospodarie AgroZootehnica). Pe internet am gasit ca la 4 zile muncite i se scade 1 zi din pedeapsa.
Va rog sa-mi rapundeti doar daca stiti in mod sigur care este metoda de calcul pentru acest punct de lucru.
Imi puteti spune va rog cate zile se scad din pedeapsa unui detinut daca munceste 1 luna de zile in penitenciar? Exista vreo diferenta de zile daca munceste in afara lui?
Pot fi scazute aceste zile si din cei 66% din pedepasa in cazul in care e la o prima fapta? Mai concret 66 % din 1 an, in cazul detinutului de care vobesc inseamna 5,2 luni - se pot scadea aceste zile lucrate din aceste 5 luni sau din totalul de 8?
Cumnatul meu a fost condamnat cu executare la 1 an de inchisoare.
E prima lui fapta si o cunostiinta ne-a spus ca este posibil sa execute intreaga pedeapsa in sectia de politie, fara sa fie transferat la penitenciarul Rahova.
Este posibil?
Cum e mai bine pentru el, sa ramana in sectia de politie sau sa fie transferat?
Daca ramane, va mai putea fi eliberat dupa ce executa doar 66% din pedeapsa?avand in vedere faptul ca nu are unde iesi la munca?
Noi ne dorim sa iasa cat mai repede, asa ca e foarte important.
Va multumesc.
Buna ziua,
Poate un detinut care are o condamnare de 1 an cu executare pentru condus cu permisul suspendat , regim deschis(prima fapta) sa presteze munca la acelasi angajator pe care l-a avut pana in momentul incarcerarii?
Daca da, in ce conditii?
Ce trebuie sa faca? Trebuie sa depuna el sau angajatorul cerere?
Mentionez ca angajatorul doreste sa il reagajeze cat mai repede.
Va multumesc anticipat.