avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Munca in detentie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Munca in detentie

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cate zile se scad din pedeapsa unui detinut daca munceste 1 luna de zile in penitenciar? Exista vreo diferenta de zile daca munceste in afara lui?
Pot fi scazute aceste zile si din cei 66% din pedepasa in cazul in care e la o prima fapta? Mai concret 66 % din 1 an, in cazul detinutului de care vobesc inseamna 5,2 luni - se pot scadea aceste zile lucrate din aceste 5 luni sau din totalul de 8?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 17:35, 28 Mai 2013
Din cate am inteles pedeapsa propriu-zisa este de 1an.In cazul asta regimul este unul deschis.Daca a prestat munca remunerata se considera 4 zile de munca-5zile executate(ptr majori).Daca a prestat munca neremunerata se considera 3 zile de munca-4zile executate.Acum ptr a beneficia de liberare conditionata in cazul asta(cu munca prestata),nu poate interveni liberarea conditionata inainte de executarea efectiva a jumatate din pedeapsa.1/2 x 12luni=6luni.Daca nu presteaza munca, liberarea conditionata se calculeaza altfel 2/3 x 12 luni =8luni(deci numai dupa 8 luni va putea cere liberarea conditionata).Pentru infractiunile din culpa calculul este altul.
Ati gresit acolo la calcule.Cum ar putea 66% din 1an(adica 12luni) sa insemne 5,2luni?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
catalin1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile scazute pentru munca in detentie utilizatorforum utilizatorforum Buna ziua, Cate zile din pedeapsa i se scad unui detinut(regim deschis)daca iese la munca in penitenciar?dar in afara lui? Aceste zile se scad din minumul ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calcul pedeapsa roxybyby roxybyby Prietenul meu e condamnat la 4 ani inchisoare pentru complicitate la talharie,pana acum au trecut 6 luni cat timp va mai sta?am inteles ca un an penal inseamna ... (vezi toată discuția)
Cu cat se diminueaza pedeapsa daca munceste? xeniacristodulu xeniacristodulu cata pedeapsa trebuie sa execute din 3 ani jumate?si daca munceste?a facut pana acum 1an si 3 luni fara sa munceasca. (vezi toată discuția)