avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara - calcul pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara - calcul pedeapsa

Prietenul meu e condamnat la 4 ani inchisoare pentru complicitate la talharie,pana acum au trecut 6 luni cat timp va mai sta?am inteles ca un an penal inseamna 8luni,munceste de aproximativ 2luni...
Cel mai recent răspuns: roxybyby , utilizator 01:18, 4 Decembrie 2013
se va putea libera conditionat dupa ce va executa 2/3 din pedeapsa adica 2 ani si 8 luni.
In calculul acestei fractiuni de pedeapsa se va tine seama si de zilele castig, deci trebuie sa execute efectiv 1/2 din pedeapsa.
Asadar, cel mai bine ar fi sa castige 8 luni prin munca astfel ca sa poata fi liberat conditionat la executarea efectiva a 2 ani.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Francisc Gerber, Avocat
Dar daca in feb 2014 intra noul cod penal.se schimba cu ceva pedeapsa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pedeapsa cu inchisoarea efectiva de executat musatcristina musatcristina buna seara, sotul meu a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare pt inselaciune; are 31 ani; in arest preventiv a executat deja 5 luni, a fost liberat ... (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa cretzoolicy cretzoolicy Buna ziua, am un prieten recidivist care a primit o condamnare de 3 ani la care s-a adaugat o coada de alti 3 ani. Cum se calculeaza aceasta pedeapsa, se pun ... (vezi toată discuția)
Cum interpretam liberarea conditionata doberv doberv art 59 cp prevede liberarea conditionata la pedepsele pana in 10 ani psibilitatea liberarii dupa 2/3 din pedeapsa functie de anumite aspecte... art 61 indice ... (vezi toată discuția)