avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de avocatura - Radu Comanac

Activitate Cabinet de avocatura - Radu Comanac

Potrivit art. 198 din Codul muncii, salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala platit de catre angajator nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional. Cu alte cuvinte, in momentul in care angajatorul plateste astfel de cursuri trebuie sa aibe in vedere si incheierea unui act aditional al contractului de munca individual in care, printre altele, sa specifice si perioada de timp in care salariatul nu isi poata prezenta demisia; daca nu este respectata perioada respectiva, salariatul este obligat la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional.
Răspuns la discuția licenta taxi
Conform Legii nr. 38/2003 art. 14*1 alin (4) Cesionarea partiala sau totala, dupa caz, a unui/unor contract/contracte de atribuire a gestiunii serviciului de transport taxi sau de transport in regim de inchiriere de catre titularul/titularii acestora unuia sau mai multor transportatori nu este admisa decat daca are loc una dintre urmatoarele operatiuni:
a) titularii contractelor de atribuire a gestiunii delegate au fuzionat, dand nastere unui nou transportator;
b) titularul contractului de atribuire a gestiunii s-a divizat, dand nastere unor noi transportatori;
c) titularul contractului de atribuire a gestiunii renunta la una sau mai multe autorizatii taxi, in favoarea unor angajati ai acestuia, care dovedesc ca au dobandit calitatea de transportator autorizat in regim de taxi, dand nastere astfel unuia sau mai multor transportatori, dupa caz;
d) titularul contractului de atribuire a gestiunii este o persoana fizica autorizata sau o asociatie familiala autorizata care se transforma intr-o persoana juridica, dand nastere unui nou transportator.
In cazul in care doriti infiintarea unei societati pe contract trebuie trecut sediul social. Daca firma este infiintata se trece punct de lucru, asta in cazul in care nu doriti schimbarea sediului social.