avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate kessnic

Activitate kessnic

Buna ziua,

va adresez o intrebare privind urmatoarea situatie: am contract de munca cu o companie externa, imi desfasor activitatea in strainatate, dar am decis ca salariul sa-mi fie virat in contul de la o banca din Romania. Trebuie sa fac precizarea ca nu desfasor activitati la care face referire Formularul 201 al ANAF.

Poate cineva sa imi spuna daca veniturile mele salariale vor fi impozitate sau urmarite fiscal de catre autoritatile romane ? Daca da, in ce fel si in ce masura ?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

contributia pentru CAS intra in categoria datoriilor catre stat (deci intra sub incidenta Codului de Procedura Fiscala), sau se incadreaza in categoria datoriilor de alt tip decit cele fiscale (deci intra sub incidenta Codului de Procedura Civila) ?

Multumesc.
Buna ziua,

Am primit de la CASS o "Decizie de impunere din oficiu pentru venituri realizate din activitati independente" pe care le-am desfasurat in perioada 2008-2009, cu mentiunea ca, din anul 2000 pina in prezent, activez ca salariat in cadrul unei societati comerciale, care isi plateste la zi toate datoriile catre stat. In plus, pachetul salarial al firmei la care sint angajat imi ofera si asigurare privata de sanatate pentru mine si pentru sotie + fiica. Toate serviciile medicale la care am apelat din anul 2000 pina in prezent s-au desfasurat exclusiv prin intermediul sistemului privat de sanatate, fara sa fi apelat macar o data la sistemul public (nu vreau sa sune pretentios, dar asta e realitatea).
In acceptia mea, suma virata din salariul meu catre CASS este o contributie pentru dobindirea calitatii de asigurat al sistemului public de sanatate. Pina aici e ok. Dar daca o platesc dintr-o sursa, de ce mai este nevoie sa o platesc si dintr-o a doua sursa de venit ? Asta ar insemna ca, de fapt, nu mai este o contributie, ci este un impozit suplimentar pe venit, pentru ca aceasta a doua contributie nu imi imbunatateste cu nimic calitatea de asigurat al CASS, mai ales ca intre mine si CASS nu exista nici un fel de contract, conventie sau alt tip de intelegere care sa ma oblige la plata vreunei sume catre ei (asta din perspectiva Legii 95 din 14 aprilie 2006, art. 217 si art 219, paragraf "g"))
Concret, intrebarea mea este: dat fiind faptul ca, prin natura serviciului pemanent, figurez ca asigurat la CASS, aceasta decizie de impunere la care fac referire are un temei legal si, prin urmare, trebuie pur si simplu platita, sau o pot contesta ? Nu este vorba de o suma mare, ci e doar o chestie de principiu.

Multumesc pentru ajutor,
N. Kesler