avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290057

Activitate ContSters290057


In Decizia Comisiei de Expertiza si elaluare a capacitatii de munca emisa sta scris: Data ivirii invaliditatii 05.03.2013. este normal ? De ce ? Toate documentele medicale atesta ca data ivirii bolii este in anul 1984. Plus persoana la care fac referire are si certificat de persoana cu handicap dat de primarie sect.3. din anul 1994 .Tot acelasi dignostic F 60 echivalentul in anul 1984 a Psihopatie polimorfa grava cu decompensari frecvente.
Ce nu intelegem noi este data ivirii 2013. ? Cum 2013 cand omul este vai capul lui din 1984 ? Asta probabil ca sa nu poate beneficia de vechimea respectiva ? sau ? Am sa incerc sa trimit si la Av.Poporului toate documentele bonlavului Si iar ce nu intelegem este si ca de ex: acesta este bonlav Psihopatie polimorfa grava de 29 ani ,echivalent boala F60, Cu F60,30. etc. si totusi nu a fost declarat permanent ! Boala nu este IREVERSIBILA Mai pe scurt isi poate revenii ?
Va rog sa ne iertati - Mii de scuze pentru tot dar totusi exista o nedumerire.

Am o cunostiinta care este suferinda de o boala psihica din anul 1984. Boala a fost descoperita pe cand isi satisfacea serviciu militar obligatoriu. In anul 1984 a fost declarat inapt serviciul Militar si scos din evidentele militare. De 29 ani in evidenta serviciilor de psihiatrie cu internatiri pana in prezent. In vara acestui primavara acestui an 2013 a mers la acea comisie pentru stabilirea grad invaliditate si pentru a obtine o pensie de invaliditate conform legii:
Art. 74 - Legea nr. 263/2010
Au dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de stagiul de cotizare realizat, persoanele prevazute la art. 68 alin. (1) lit. a) si b), alin. (2), (3) si (4).
---- Comisia de expertiza a astabilit un cod de boala F 60.
-----Comisia de expertiza a mai stabilit ca data inviri invaliditatii a fost 05.03.2013
Desii bonlavul este din 1984 vai capul lui. Cum era corect sa scrie comisia data de 1984 conform cu toate documentele medicale -- sau data cand sa prezentat la comisie 05.03.2013


1.Pentru penalizari asociatia de proprietari trebuie sa emita chitante separate, in niciun caz chitanta pe care nu scrie nimic sau scrie numai "intretinere restanta" sau "restante",
La noi in As. de proprietari trece numai suma ce o incaseaza nicaieri nu scrie cat au fos penalizarile
CORECT SI AVETI DREPTATE !
Legea nr 230/2007
ART. 49
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru
orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai
mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de
30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să
poată depăşi suma la care s-au aplicat

NEDUMERIRE ??? In anul 2010 scara de boc in care locuiesc ne-am despartit de alte doua scari de bloc si am ramas Asociatie de Proprietari cu o singura scara. Eu am scris ca: De cand am devenit independenti de celelalte doua scari de bloc, sa ales un nou presedinte,comitet executiv,sa angajat un nou administrator,etc. Din anul 2010 in nici o Adunare Generala sau sedinte ale Comitetului Executiv ( conform proceselor verbale ) nu a existat o discutie sau hoatrare privind cuantumul minim sau maxim de 0,02% pe zi al penalizarilor pentru cei ce intarzie cu plata intretineri,, ex. 1 luna, 2luni, 1 an, 2 ani,,
In acest caz cand nu exista hotarat nimic poate stabili administratorul angajat ,o anume cota de penalizare a celor ce au intarziat la plata intretineri fara a informa sa fara a avea acordul Adunarii Generale sau a Comitetului Executiv ? Mentiune- Nu avem datorii catre nici un funizor . Si aici ravin cu : Administratorul angajat a perceput si incasat penalitati dupa bunul sau plac. ex: 2 luni de zile a perceput penalitati de 0,1% pe zi ,dupa care 5 luni a marit penalitatile la 0,2%pe zi. Actualmente a revenit la 0,1% pe zi. Mai mult pentru penalitati nu a emis chitante separate.
Scuze ! eu nu am dorit sa fac un caz si o interminabila discutie. Scopul meu a fost in a ma lamuri. Cine stabileste legal si de drept ,,Cota minima penalizarea celor ce intarzie plata cotei de intretinere ,, - Cine stabileste legal si de drept ,, Cota maxima penalizarea celor ce intarzie plata cotei de intretinere ,, ??? Si spuneamca exemplu ca un anume administrator de bloc a pus penalizari de 0,1 % trei ( 3 ) luni consecutive unei persoane dupa care a patra (4 ) luna a majorat cota de penalizare la 0,2 % fara a exista vreun document sau o haotarare din partea A.generale sau a C. executiv. Legal au ba ? Si aici va dau exemplu: O persoana are restanta la plata intretineri foarte mare a tot achitat din ea si a ramas cu vre-o 3700 lei la aceasta suma se aduna plata penalizarilor care actualmente a ajuns la 3100 lei numai penalizari. treaba ei . Dar nu stiu de ce administratorul Impovareaza pe acea persoana care face eforturi disperate pentru asi achita toata datoria. Acaesta era intrebarea - legal su ilegal ????
Din penalizarile de 0,2 % pe luna,pentru 2 apartamente, percepute de administrator Adminstratia Asociatie de proprietari a avut un castig de peste 2500 lei vara aceasta 2013. Cu acesti bani castigati din penalitati a 2 apartamente sau cumparat si montat pe scara blocului Lampi de lumina cu senzori de prezenta, sa efectuat reparatia unei conducte de apa care a costat peste 1200 lei. Este normal ??????
Stiama doamna moderator Elga50. Cu scuze anticipate va spun sincer nu sunt eu in aceasta cauza. nu tin a aprara sau incrimina pe nimeni.Problema care ma deranjaza este ca: Acest administrator Putea frumusel sa penalizeze pe cei ce nu isi platesc la timp facturile . Ci modul de cum penalizeaza. Cum penalizez 2,3 luni cu suma de 0,1% dupa care de la buna lui menire il penalizeaza pe acelasi proprietar cu 0,2 % astfel ca-l impovareaza si mai rau in datorii.Cum admistratorul fara acere acordul Comitetului Executiv o penalizeaza cu 0,2%. Poate luna viitoare se intoarce iarasi la 0,1 %.... Aici este problema. Si mai stiu ca administratorul este un angajat al Asociatiei de proprietari .Asta inseamna ca este platit si din banii acelei persoane cu restante mari. Si de ce face discriminare pentru un restantier percepe 0,1% /luna iar pentru altul 0,2% / luna. Nu trebuie sa aiba acordul Adunarii Generale sau al Comitetului Executiv ? ACEASTA ESTE NELAMURIREA !
Iertati-ma ! Pentru a se intelege mai clar... In statutul As. de Proprietari nu scrie absolut nimic despre eventuale penalizari pentru intarzierea plata intretinere. In nici o Adunare Generala a As. de Proprietari nu se pomeneste nimic de eventuale penalizari a celor ce intarzie la plata intretinere bloc. In niciun Proces Verbal al Comitetului Executiv nu srie nimic de penalizarile celor ce intarzie mai mult de 30 zile plata intretinere. NIMIC NICAIERI - Problema este alta RETINETI -- O proprietara de apartament a intarziat mai multe luni la plata intretinere. Dupa 30 zile administratorul a inceput penalizarea acestei proprietare cu suma de: 0,1% / luna CORECT si legal - Numai ca dupa 3 luni de zile Administratorul a inceput sa penalizeze aceasta proprietara cu suma maxima de: 0,2 % / luna. NELAMURIREA ESTE : De ce si cum au crescut aceste penalitati de la 0,1% la 0,2 %. Cum adminstratorul poate facea asa ceva fara a avea acordul ,,Comitetului Executiv sau Adunarea Generala ? Sau lui X proprietar de ap. restantier, Il penalizeaza cu 0,1 % si pe Y proprietar al altui ap. restantier il penalizeaza cu 0,2 %. Aici este problema ! Personal am cerut si vazut toate documentele scrise mai sus si nicarieri nu scrie cum si in ce fel vor fii percepute penalitatile la plata intarziere intretinere ( Care sunt normale si de drept ) Eu fac referire la modul si cosider ca deja Administratorul deja a comis-ooo rau . Si mai stiu ca As. de proprietari are rolul de a proteja membri proprietari. Ca apenalitat nimic de spus si reprosat ! Dar de ce sa zicem 2 luni a aplicat un procent de 0,1% si dupa a aplicat un procent de 0,2% aici este problema.
Tot se ocoleste un raspus clar si la obiect. Este legala sau nu este legal ca: Administratorul de bloc fara a intreba pe nimeni sa puna pelalitati la intarzierea plata intretinere dupa bunul sau plac ? Nu exista stipulat in statut- Nu exista un acord al Adunarii Generale- Nu exista un acord sau proces verbal al Comitetului Executiv. Aceasta era intrebarea....... Este legal sau este ilegal ?
Multumesc pentru raspuns ! Dupa cum am scris, In statutul As. de proprietari nu exista un asemenea paragraf. In toate Hotaririle adunarii generale a asociatiei de prprietari nu exista vre-o astfel de hotarare.cum nu exista nici o hotarare a comitetului executiv. Nu avem si nu exista penalizari la plata facturilor date de furnizori, caldura,apa,gaze,e.t.c. Avem si ceva fond de rulment consistent . Administratorul blocului pana acum ceva timp in urma 3,4 luni o penaliza pe aceasta femeie amarata cu suma de 0,1% acum o penalizeaza cu suma de 0,2%. Mie mi se pare inuman si total abuziva suma de penalizare. Eu personal l-am intrebat de de face asta si mia raspuns ca asa vrea el. vreau s o destept pe femeie amarata si sai faca plangere penala. In loc sa o stimuleze si sa ajute amarata sa treaca peste aceste probleme el o impovareaza mai rau in datorii. Personal cred ca vrea sa-si bata joc de ea.