Buna.Am o intrebare cam interesanta.stam intro casa care este impartit pe doua.Ap 1 si Ap 2.Ap 1 are ca suprafata circa 100 mp,Ap 2 circa 150 mp.Dar in spate este un curte mare de circa 800 mp care este impartit in doua jumatate merge la ap 1 celalalt jumatate la ap 2.Deci in total are o suprafata de 1000 mp dar in cartile funciare la amandoua case apare numai suprafata pe care este construita casa suprafata de gradina nu apare nicaieri.Casele sunt ridicate de vreo 40 de ani si gradina de atunci apartine casei,este si un plan din anii 70 pe care apare frumos si gradina si impartit in doua care apartament cat mp este in totalitate.Deci legal gradina momentan nu este atribuit caselor,casa este intro zona rezidentiala,intre casa in fiecare parte si ingradit gradina de vreo 40 de ani.Deci pe hartie pamantul din mijloc este al nimanui dar in realitate este al nostru.Cu vecinul am dori sal vandem impreuna amandoua casa cu gradina fiindca asa ar avea o valoare mult mai ridicata.Cum ar trebui sa procedam ca gradina sa punem pe apartamentel nosatre ca dupa aceea sa putem vinde linistit cu actele in regula.Dupa cum am inteles trebuie sa fac o cerere catre primarie dar nu is sigur de aceea daca cineva ma poate ajuta cum sa rezolv situatia ar fi fantastic.Va multumesc anticipat
Exact.I-am dat banii,am facut un contract de vanzare cumparare intre noi la un birou.Deci ca si cum as fi cumparat masina.Numai de aici se complica:masina a ramas la el si contractul ca si un fel de garantie la mine.Bani nu are lam cerut masina dar intotdeauna gaseste o scuza si spune ca ii trebe.Si am ramas fara rabdare.In aceata situatie la politia sau la un avocat ar trebui sa merg sa recuperez masina fiindca el nu o sa imi dea masina de buna voie.multumesc
Buna.In fine l-am imprumutat pe un cunoscut cu niste bani si ca garantie am facut un contract de vanzare cumparare despre masina lui.Masina a ramas la el.Numai acum dupa un an si jumate nu prea are bani de unde sa imi dea inapoi si nici masina nu ar vrea sa il pierde.Nu vreau sa ma cert cu el si sa ne injuram mar interesa legal ce pot face.Sa ma duc la politie?Sau la avocat?Va multumesc anticipat pentru raspuns.O zi buna