Buna.In fine l-am imprumutat pe un cunoscut cu niste bani si ca garantie am facut un contract de vanzare cumparare despre masina lui.Masina a ramas la el.Numai acum dupa un an si jumate nu prea are bani de unde sa imi dea inapoi si nici masina nu ar vrea sa il pierde.Nu vreau sa ma cert cu el si sa ne injuram mar interesa legal ce pot face.Sa ma duc la politie?Sau la avocat?Va multumesc anticipat pentru raspuns.O zi buna
Ar fi foarte bine daca ati putea reformula, astfel incat sa intelegem exact problema, pentru ca e putina ambigua situatia. Ati vrut sa ii imprumutati niste bani, iar ca simbol al garantiei ati incheiat un act de vanzare cumparare pe masina ?
Exact.I-am dat banii,am facut un contract de vanzare cumparare intre noi la un birou.Deci ca si cum as fi cumparat masina.Numai de aici se complica:masina a ramas la el si contractul ca si un fel de garantie la mine.Bani nu are lam cerut masina dar intotdeauna gaseste o scuza si spune ca ii trebe.Si am ramas fara rabdare.In aceata situatie la politia sau la un avocat ar trebui sa merg sa recuperez masina fiindca el nu o sa imi dea masina de buna voie.multumesc
Nu la avocat, nu la instanta, ci o sesizare la politie, cu o plangere penala pentru sechestrare de bunuri.
Daca actul de vanzare-cumparare a fost facut legal, in fata unui notar, cu martori, atunci veti recupera masina foarte simplu.
Daca ati sarit niste etape legale in intocmirea actului de vanzare-cumparare, atunci consultati un avocat, ca la instanta degeaba faceti o actiune, pentru ca nu stiti cum s-o formulati.
Succes.