avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290162

Activitate ContSters290162

Buna ziua.
Am divortat acum cateva luni si sunt insarcinata. Am mentinut o relatie amiabila cu fostul sot,nici nu se pune problema sa nu recunoasca copilul si isi asuma toate responsabilitatile aferente calitatii de parinte. Am convenit ca,din moment ce el are perioade lungi in care lucreaza in strainatate sa imi acorde mie custodia unica (chiar el mi-a propus asta). Din cate stiu eu,acum se merge pe custodia comuna,dar mi-ar fi mult mai usor in caz de nevoie, sa nu mai fie necesar acordul lui. Nu ma intelegeti gresit,nu planuiesc sa fug in Bora Bora cu copilul ci sa pot hotari eu in caz de urgente medicale sau orice ar mai intervenii. Stiu ca se acorda numai in situatii exceptionale,dar nu este cazul nostru. Am vreo sansa sa obtin custodia unica atata timp cat si tatal este de acord? Am o prietena care a obtinut-o insa cu foarte mare greutate si nici la ei nu era cazul de situatii exceptionale.
Multumesc mult.
Am inteles. Sper sa ii vina mintea la cap,vorba aceea si sa isi asume responsabilitatile care ii apartin. Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Da,este de acord cu divortul la notar,desi este foare lovit in orgoliu. Nu am cum sa dovedesc violenta lui vizavi de mine,deoarece a avut grija sa nu fie nimeni prezent (o singura data au fost parintii lui de fata,dar nu ii pot implica in asa ceva)si am doar urme care pot fi "obtinute" si prin simple incidente in casa, sa zic asa. O sa incerc sa incheiem totul cat mai rapid si mai putin neplacut iar dupa ce se va naste copilul, o sa fac demersurile necesare pentru plata pensiei alimentare.
Multumesc inca o data pentru aspuns.
Buna ziua.
Sunt casatorita din 6 octombrie anul 2012 insa de vreo 2 luni incoace au inceput problemele- bea mult si este violent fizic (in ultimele zile) si verbal.Problema este ca intr-un moment de acalmie,cand lucrurile pareau ca reintrau pe un fagas normal,am ramas insarcinata. Acum o luna de zile,in urma unei discutii violente in care m-a dat afara din "casa lui", am "tras" de el si am mers la notar unde am depus actele de divort. Speram ca actiunea asta sa il trezeasca si sa il fac sa reactioneze pozitiv. Nu s-a intamplat asta,ba mai rau, aseara,in urma unei discutii aprinse m-a lovit. Nu o data ci de mai multe ori. Martori ar fi doar parintii lui, deci nu cred ca este cazul sa pot demonstra ceva,oricum nu recunoaste nimic. Dilema mea este urmatoarea- sa merg maine cand este termenul de 30 de zile la notar si sa divortam "amiabil" ori sa trec printr-un proces normal la tribunal? Mentionez ca nu am nici un venit, a trebuit sa ma mut din orasul in care locuiam cand ne-am casatorit si am renuntat la serviciu. Bunuri din timpul casatoriei avem, insa nu sunt realizate din veniturile mele si oricum nu ma incanta ideea de a ne impartii hartia igienica in doua. Ce pot obtine eu in instanta vizavi de copilul nenascut? Nu este usor sa treci singura printr-o sarcina cu toate analizele,controalele aferente si vreau sa isi asume responsabilitatea.
Multumesc pt raspuns.