avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar sau divort in tribunal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar sau divort in tribunal?

Buna ziua.
Sunt casatorita din 6 octombrie anul 2012 insa de vreo 2 luni incoace au inceput problemele- bea mult si este violent fizic (in ultimele zile) si verbal.Problema este ca intr-un moment de acalmie,cand lucrurile pareau ca reintrau pe un fagas normal,am ramas insarcinata. Acum o luna de zile,in urma unei discutii violente in care m-a dat afara din "casa lui", am "tras" de el si am mers la notar unde am depus actele de divort. Speram ca actiunea asta sa il trezeasca si sa il fac sa reactioneze pozitiv. Nu s-a intamplat asta,ba mai rau, aseara,in urma unei discutii aprinse m-a lovit. Nu o data ci de mai multe ori. Martori ar fi doar parintii lui, deci nu cred ca este cazul sa pot demonstra ceva,oricum nu recunoaste nimic. Dilema mea este urmatoarea- sa merg maine cand este termenul de 30 de zile la notar si sa divortam "amiabil" ori sa trec printr-un proces normal la tribunal? Mentionez ca nu am nici un venit, a trebuit sa ma mut din orasul in care locuiam cand ne-am casatorit si am renuntat la serviciu. Bunuri din timpul casatoriei avem, insa nu sunt realizate din veniturile mele si oricum nu ma incanta ideea de a ne impartii hartia igienica in doua. Ce pot obtine eu in instanta vizavi de copilul nenascut? Nu este usor sa treci singura printr-o sarcina cu toate analizele,controalele aferente si vreau sa isi asume responsabilitatea.
Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters290162 , utilizator 16:58, 6 Mai 2013
Daca este de acord cu divortul mergeti mai departe la notar.

Daca doriti desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a lui si doriti sa administrati probe, sa faceti dovada ca are un comportament violent, atunci va trebui sa divortati prin instanta.

Copilul conceput in timpul casatoriei, are ca tata prezumat pe sotul mamei.
Deci, el va putea fi obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor, dar numai dupa ce acesta se va naste.

Pentru toate celelalte cheltuieli legate de sarcina si analize medicale, il puteti obliga numai pe calea actiunii in instanta de desfacere a casatoriei.
Multumesc pentru raspuns. Da,este de acord cu divortul la notar,desi este foare lovit in orgoliu. Nu am cum sa dovedesc violenta lui vizavi de mine,deoarece a avut grija sa nu fie nimeni prezent (o singura data au fost parintii lui de fata,dar nu ii pot implica in asa ceva)si am doar urme care pot fi "obtinute" si prin simple incidente in casa, sa zic asa. O sa incerc sa incheiem totul cat mai rapid si mai putin neplacut iar dupa ce se va naste copilul, o sa fac demersurile necesare pentru plata pensiei alimentare.
Multumesc inca o data pentru aspuns.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
ContSters290162, utilizator
Divortul este recomandabil sa il faceti la notar.
Nu are niciun sens sa mergeti la instanta daca el este de acord.

Cat priveste cheltuielile legate de lehuzie aveti dreptul de a-l obliga in instanta la ele daca nu intelege sa le achite singur.
Va trebui sa aveti insa dovezi ( chitante).
Am inteles. Sper sa ii vina mintea la cap,vorba aceea si sa isi asume responsabilitatile care ii apartin. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)
Respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters205948 ContSters205948 AM un ajutor de handicap sunt bolnava,am o fetita de 7 ani si sunt casatorita.CUM fac ca sa divortez sa imi ramina fata la mine si ca sotul sa imi plateasca ... (vezi toată discuția)