avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... respingere actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

respingere actiune de divort

daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea data eram insarcinata ; la data stabilita ar trebui sa fiu insarcinata in 6 luni
continuare
Ultima data cand am vorbit cu el i-am spus sa aiba rabdare pana cand se va naste copilul si abia dupa aceea sa divortam din culpa comuna si sa ramanem prieteni pt binele copilului , desi in mare parte vina e a lui; nu mai stam impreuna de vreo 2 luni si nu am fost de acord cu divortul pentru ca poate afecta sarcina din punct de vedere al stresului; dar se pare ca nu a avut rabdare si ma acuza de lucruri care cred ca pot fi combatute, cere divort din vina exclusiva a mea ;nu m-a anuntat ca a depus cererea de divort si in momentul de fata il vad ca pe un dusman si al meu si al viitorului copil care este conceput cu el;la randul meu am si eu motive,mai ales ca el a fost cel care a parasit domiciliu conjugal;nu se poate amana divortul pana dupa ce se va naste copilul, din motive medicale,gen iminenta de avort sau iminenta de nastere prematura din cauza supararii ? la data procesului voi fi in 6 luni, deci copilul nu va fi suficient dezvoltat
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
cernatvioleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:13, 2 Ianuarie 2010
Consider,ca situatia in care va aflati(sarcina) nu este neaparat un motiv de respeingere a actiunii de divort introdusa de catre sot.Este arhicunoscuta zicala ca"dragoste cu sila nu se poate face",dar dvvs.vetio decide asupra conduitei procesuale pe care doriti sa o abordati.
Pentru a fi respinsa actiunea de divort a sotului,trebuie sa dovediti ca motivele de despartire invocate de sot in actiune si eventual in instanta, prin martorii pe care eventual ii va audia ,nu sunt reale.
Afirmatiile sale si probele administrate de sot in instanta,trebuiesc combatute cu acte si martori pe care ii veti propune si audia ,la randul dvs.Acestia trebuiesc sa arate lipsa de motive a sotului si ca motivele invocate de acesta nu sunt reale pentru in desfacerea casatoriei.
Angajati-va un avocat care sa va sustina interesele in proces.
,,daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea data eram insarcinata ; la data stabilita ar trebui sa fiu insarcinata in 6 luni,,

D-nei Violeta,
Mi se pare ca sunteti cam indulgenta cu sotul dvs, care afirma ca acel copil nu este al lui si in plus nu il recunoaste, ganditi-va bine la indulgenta pe care io oferiti, caci lucrurile vor decurge in defavoarea dvs pe viitor, daca si dvs va doriti divortul, nu respingeti actiunea de divort, dar stabiliti-va foarte bine cu avocatul dvs prioritatiile si drepturile car vi se vor acorda. Cred ca stiti zicala : ,, D-zeu nu pune si in traista,, Iar o pensie pentru cresterea copilului nu cred ca v-ar strica, dvs fiind femeie sa va cresteti singura copilul nu pare a fi deloc un lucru usor.

Toate cele bune,
La data introducerii actiunii de divort, sotii nu aveau copii minori. A avea copii rezultati din casatorie inseamna a avea copii nascuti, nu in burtica sotiei, astfel incat sotul nu a mintit deloc.
Eu va recomand ca, la primul termen de judecata sa solicitati un termen pentru a va angaja un avocat, instanta nu va putea respinge cererea dv. si va acorda un nou termen. La urmatorul termen de judecata veti avea angajat un avocat si veti depune intampinare prin care va veti opune desfacerii casatoriei si veti solicita administrarea de probe. La acel termen, daca intampinarea este stufoasa, reclamantul va solicita un termen pentru studiul acesteia. La urmatorul termen de judecata se vor propune probele si abia apoi la urmatorul se vor administra. Pana atunci, veti naste astfel incat se va impune efectuarea unei anchete sociale si veti depune cerere reconventionala prin care veti solicita incredintarea minorului nascut si obligarea reclamantului la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.
Chiar daca va veti opune desfacerii casatoriei, nu inseamna ca instanta nu o va desface daca va constata ca exista motive in acest sens, iar dragoste cu sila nu se poate, asa cum v-a spus un coleg mai sus. Opunerea la desfacerea casatoriei insa, eu v-am propus-o pentru a castiga timp in acest proces pana la nasterea copilului si astfel evitarea unui nou proces. Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare la respingere actiune de divort cernatvioleta cernatvioleta daca sotul meu a cerut desfacerea casatoriei si a afirmat ca nu au rezultat copii minori in urma casatoriei, eu pot cere respingerea actiunii daca la acea data ... (vezi toată discuția)
Divort dana_sorina dana_sorina Buna seara!Am si eu o intrebare:IN CAZ CA UNUL DINTRE PARTENERI DORESTE SA DIVORTEZE,IAR CELALALT NU,CE ESTE DE FACUT?POATE FI SI OBLIGAT?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Divort lidiuta08 lidiuta08 sotul vrea sa inainteze actiune de divort casatoria are aprox 1 an, nu exista bunuri comune, copii , etc -ce costuri implica? -in cat timp se desface ... (vezi toată discuția)